Passion 4 Web
Image default
Vervoer en transport

3 verschillende soorten populaire boten

Als je het plan hebt om een jacht te kopen in Willemstad bij Jachtmakelaardij Kappers, kun je uit diverse soorten boten en schepen kiezen. Liefhebbers van boten, de pleziervaart of watersport hoeven niet bang voor zijn dat er onvoldoende keuze is. Qua boten is de keuze zo groot, dat er prima maatwerk mogelijk is, zelfs voor de meest kritische consument. Maar wat zijn vandaag de dag de drie meest populaire voetsporen? Welk type vaartuigen is het meest geliefd onder de varende Nederlander?

1. Het zeiljacht

Een van de populairste soorten boten die je kunt kopen is een zeilboot. Een zeiljacht of zeilboot is een boot die in beweging gezet wordt door een groot zeil. Veel zeilboten hebben als extra ook een motor, voor het geval dat er te weinig wind staat op met het zeil te kunnen varen. Zeiljachten kunnen al dan niet voorzien zijn van een kajuit, waar de opvarenden zich kunnen terugtrekken bij regen of kou en waar ze ’s nachts kunnen slapen. Er zijn diverse typen zeiljachten. Denk hierbij aan tour zeiljachten voor recreatie, wedstrijd zeiljachten, klassieke zeilboten, daysailers en motor zeilboten.

2. Het motorjacht

Motorjachten zijn boten die voorzien zijn van een buitenboordmotor. Ze worden dus motorisch aangedreven. Dat kan door een benzinemotor, een dieselmotor, maar tegenwoordig zijn er ook elektrische motoren voor boten beschikbaar die aanzienlijk minder CO2 uitstoten dan de boten die met conventionele brandstof aangedreven worden. Binnen de sectie motorboten worden ook weer diverse varianten onderscheiden. Bekend zijn de snelle motorboten (ook wel speedboten genoemd). Verder zijn er nog plezier motorboten die wat langzamer varen, de klassieke motorboten, motorboten met of zonder kajuit en sloepen.

3. Roeiboten & kano’s

Ten slotte worden er in de vaarindustrie nog andere boten verstaan, die met menskracht in gang gezet moeten worden. Dat zijn dus roeiboten en kano’s. Deze boten zijn in principe niet gebouwd voor hun snelheid, maar voor recreatief gebruik of om wedstrijden mee te houden. Veel mensen die een huis hebben in de buurt van water of lang een kanaal of bij een meer wonen, hebben een roeiboot of kano in bezit om daar af en toe het water mee op te gaan. Een voordeel van roeiboten en kano’s? Deze boten zijn prima te betalen!