Passion 4 Web
Image default
Onderwijs

5 vrolijke muziekactiviteiten voor de basisschool

Veel van onze workshops voor kinderen hebben iets te maken met muziek. Dat komt omdat het gewoon ontzettend leuk én ontzettend waardevol is om bezig te zijn met muziek op de basisschool. Je kunt met muziekactiviteiten ook heel veel kanten op. Om je een idee te geven wat er allemaal mogelijk is, zetten wij vijf van onze muziekworkshops onder elkaar.

1. Lipdub

Laten we maar meteen aftrappen met een muziekworkshop waar je zelf waarschijnlijk niet meteen aan zou denken. Toch is een workshop Lipdub een super vrolijke manier om met de hele school aan de slag te gaan met muziek. De leerlingen verspreiden zich door de hele school en studeren stukjes van een nummer in. Natuurlijk playbackt iedereen vol overgave en wordt de Lipdub zelf – precies zoals het hoort! – in één take opgenomen.

2. Musical zingen

Kinderen komen allemaal in aanraking met musicals. Disney-favorieten als ‘Frozen’ zijn bijvoorbeeld ook musicals, maar dan verpakt in een tekenfilm. Nog veel meer dan over ‘mooi zingen’ gaat musical zingen over emotie overbrengen. Dat is dan ook precies wat de kinderen leren tijdens deze workshop. Als echte podiumbeesten performen zij een musical song die recht bij hun publiek binnenkomt.

3. Rappen

Misschien wel hét muziekgenre dat lijnrecht tegenover musical staat. Onder begeleiding van een echte rapper schrijven de kinderen hun eigen tekst en maken zij hun eigen ritme. Zo werken ze toe naar het performen van een zelfgeschreven rapnummer en doen ze hun publiek versteld staat met een ritmische boodschap die van het podium afknalt.

4. Streetbeats

Het ziet er behoorlijk cool uit: met je stokjes achter een drumstel zitten en de beat van een nummer bepalen. Tijdens deze workshop leren kinderen dat je helemaal geen drumstel nodig hebt om een coole drummer te zijn. Je kunt namelijk ook op oude jerrycans, tonnen en vaten een indrukwekkend slagwerkstuk spelen.

5. Songwriting

Wie stoot er met gemak Douwe Bob en Miss Montreal van hun troon? Of zit er misschien wel een nieuwe Nielson of Eefje de Visser in de klas? Er is maar één manier om daarachter te komen: tijdens deze workshop zijn alle kinderen voor één dag echte singer-songwriters. En misschien nog wel veel langer!

https://www.grotebroer.nl

Gerelateerde artikelen

Boost – Opleidingen, Trainingen En Testen

Waarom is een NLP opleiding volgen interessant?

Leer Zakelijk Vloggen met de Cursus Vloggen voor Bedrijven