Passion 4 Web
Image default
Aanbiedingen

Alles over kruiden en specerijen

 

Rood of geel, pittig of zoet, sterk of mild. Kruiden en specerijen zijn onmisbaar in iedere keuken. Ze geven niet alleen veel smaak aan je eten, maar ze zijn ook gezond. Kom hier alles te weten over kruiden en specerijen.

 

Het verschil tussen kruiden en specerijen

Kruiden en specerijen gebruik je allebei om meer smaak aan je eten te geven. Toch is er wel een duidelijk verschil tussen een kruid en een specerij.

Kruiden komen van kruidachtige, groene planten die groeien in een gematigd klimaat. Van de stengels en bladeren van de plant worden de ‘kruiden’ gemaakt die worden gebruikt als smaakmaker in gerecht. Specerijen komen uit warme landen met een tropisch klimaat en worden vaak gemaakt van bijvoorbeeld gedroogde bollen, wortels, zaden, vruchten, bloemknoppen of schors.

 

Verschillende soorten kruiden en specerijen

Er zijn heel veel verschillende soorten kruiden en specerijen. Om de meest lekkere en gevarieerde gerechten te kunnen maken, is het aan te raden om altijd de volgende kruiden en specerijen in je keukenkastje te hebben staan: kurkuma, gember, kruidnagel, peterselie, rode peper, rozemarijn, salie, tijm, basilicum, venkel, dille, komijn, en zo kan je nog wel even doorgaan. Van een zoet en smakelijk hapje tot een pittige en gezonde avondmaaltijd. Gebruik de kruiden in combinatie met elkaar of met verse groenten om gezond te eten. Er is oneindig veel keus en er zijn heel veel unieke combinaties mogelijk.

 

Gezondheid en genezende werking

Kruiden en specerijen zijn erg gezond en goed voor je lichaam. Ze bevatten veel vitaminen en mineralen en leveren veel voedingstoffen. Sommige kruiden en specerijen zouden een genezende werking op je lichaam hebben. Gember heeft bijvoorbeeld een positief effect op je spijsvertering en knoflook verbetert je immuunsysteem en bloedsomloop. Daarnaast zouden peterselie en basilicum goed zijn voor je nier- en urinewegen. Er zijn dus alleen maar voordelen aan het veel gebruiken van kruiden!

 

Kruiden kopen van hoogwaardige kwaliteit

Voor de lekkerste gerechten gebruik je alleen de beste kruiden. Tegenwoordig kan je veel kruiden online bestellen. Kijk bijvoorbeeld op de website van Naturaplaza voor verschillende soorten kruiden. Zo kan je meteen aan de slag met het koken van de heerlijkste recepten!

 

https://www.naturaplaza.nl/