Passion 4 Web
Image default
Aanbiedingen

Ben jij geschikt voor een baan in de techniek?

Wil jij graag werken in de techniek? De vraag naar technische vakspecialisten blijft groeien, waardoor de kans op een baan vrijwel 100% is. Daarbij is de technische branche erg divers, met banen in allerlei verschillende sectoren. Denk aan werktuigbouwkunde, elektrotechniek, beveiligingstechniek, staalbouw, machinebouw, robotica etc. Het toekomstperspectief is erg gunstig en de werkgelegenheid groeit met de dag. De technische industrie is een prachtige industrie waarin ook jij je steentje kan bijdragen. Ontdek in deze blog of het werken in de technische branche iets voor jou is!

Coördinerend of juist meer een aanpakker

De techniek is een branche waarin alles mogelijk is. Er is een groot verschil in aanbod van verschillende vacatures. Deze vacatures bestaan zowel uit coördinerende functies als uitvoerende functies. De werkzaamheden voor beide functies zullen we even kort toelichten. 

Past het coördineren bij jou?

Allereerst is het misschien handig om uit te leggen wat coördineren precies is. Bij het coördineren regel jij het project en moet jij ervoor zorgen dat alles goed gaat. Functies die hierop aansluiten zijn bijvoorbeeld werkvoorbereider, uitvoerder en projectleider. Je bent immers verantwoordelijk voor de coördinatie van het project. Een werkvoorbereider houdt zich bezig met de voorbereiding van de klus en doet dit voornamelijk vanuit zijn kantoor. Werkzaamheden die hij uitvoert zijn bijvoorbeeld het zorgen voor een goede planning, de juiste bezetting van het personeel en de aanwas van de juiste materialen. Vervolgens krijgt de uitvoerder de verantwoordelijkheid. Een uitvoerder neemt namelijk de leiding op de bouwlocatie zelf. Hierbij zorgt hij ervoor dat het werk van de werkvoorbereider op de juiste manier wordt uitgevoerd. Een projectleider is verantwoordelijk voor het hele project en draagt daarom veel verantwoordelijkheden. Zo ben je het aanspreekpunt voor de klant, signaleer jij problemen, biedt passende oplossingen en houdt altijd het beschikbare budget in de gaten. Je bent vanaf het begin tot aan de oplevering betrokken en verantwoordelijk voor het project. 

Of houd jij toch meer van aanpakken? 

Naast de coördinerende functies, kan de technische branche niet zonder de mensen die deze klussen ook uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan een servicemonteur. Hij houdt zich bezig met het onderhouden en repareren van verschillende soorten apparatuur en systemen. Zo kun je als servicemonteur werken in de elektrotechniek, werktuigbouw, koudetechniek etc. Jij voert als aanpakker deze klussen uit en zorgt bij het oplossen van een probleem altijd voor een lach op het gezicht bij de klant. De werkzaamheden die je hier uit kan voeren zijn zowel praktisch als intellectueel. Daarom kun je er met verschillende soorten vooropleidingen aan de slag. Zo zit er altijd een mooie, uitdagende functie voor jou bij!

T-Pion helpt jou met jouw keuze

Heb jij al een keuze kunnen maken of jij meer van de coördinerende werkzaamheden houdt, of juist meer een aanpakker bent en graag klussen wil uitvoeren? T-Pion helpt jou graag verder. Omdat de vraag naar technische vakspecialisten blijft groeien, ontstaan er veel kansen voor jou. Wij helpen je graag verder naar het vinden van jouw ideale baan in de techniek!

https://www.t-pion.nl/