Passion 4 Web
Image default
Bedrijven

Correct inrichten van een docentenkamer

Het inrichten van een docentenkamer kan nog best een lastige taak zijn. Het is namelijk een ruimte waarin zowel gewerkt als rust genomen kan worden. Dat zijn twee compleet tegenovergestelde bezigheden, niet gek ook dat het over het algemeen geen gemakkelijke klus is om een docentenkamer in te richten.

 

Functionaliteit en rust

Voor je meubels gaat uitzoeken is het belangrijk om voorop te stellen welke sfeer je wilt creëren. Het inrichten van een docentenkamer op een basisschool kan héél verschillend zijn van het inrichten van een docentenkamer op een hogeschool of universiteit. Toch wordt over het algemeen een docentenkamer voornamelijk gebruikt als ruimte waar ze zich even kunnen terugtrekken en pauzeren. Daarnaast worden er geregeld overleggen gehouden (in een klein gezelschap). Functionele plekken voorzien docenten in alle gemakken van dien. Door het afwisselen van hoge- en lage tafels heb je al een goed begin. Waarom? Voor een kort overleg is het fijn om plaats te kunnen nemen aan een hoge tafel, maar voor snelle babbel bij het koffiezetapparaat sta je liever tegen een hoge tafel te leunen. Naast dat het hoogteverschil functioneel is, ziet het er ook nog eens speels en aantrekkelijk uit!

 

Waar bestuurskamer meubilair kopen?

Waar kun je het beste bestuurskamer meubilair kopen? Een goede vraag, want naast dat het vanzelfsprekend van goede kwaliteit moet zijn, moet het ook betaalbaar zijn, goed passen bij de school én gemakkelijk schoon te houden zijn. Omdat het zaak is dat de bestuurskamer rust uitstraalt, kun je beter niet gaan voor neon roze stoelen. Bestuurskamer meubilair in aardse kleuren als bruin en taupe passen vrijwel overal bij en zijn tijdloos. Toch iets meer kleur? Ga dan voor lichtere of pastelkleuren. Blauw wordt over het algemeen vaak gebruikt, omdat deze kleur een rustgevende werking heeft. Ook is het mogelijk om de kleur van de school te verwerken in het bestuurskamer meubilair!

https://conceptualfurniture.com/nl/bestuurskamer-meubilair/

Gerelateerde artikelen

Het belang van een goed dak

Het schildersbedrijf in Roermond

De juiste hypotheek in Apeldoorn kiezen