Passion 4 Web
Image default
Gezondheid

Dankzij TENS apparaat minder pijn tijdens de zwangerschap

Ben je op zoek naar een apparaat die de pijn kan vermindert tijdens de zwangerschap? Dan is een TENS apparaat hiervoor zeer effectief. TENS staat voor Transcutane Elektrische Neuro Stimulatie. Het is een klein apparaat dat met stroomimpulsen de pijn verlicht. MammaTENS kan voor verschillende doeleinden tijdens de zwangerschap worden gebruikt, zoals:

–        misselijkheid en braken

–        rugpijn

–        bevallingspijn bij weeënpijn

–        incontinentie en herstel na zwangerschap

–        rusteloze benen

–        fitnesstraining na zwangerschap

Het TENS apparaat geeft stroom af via elektroden pleisters die op de huid worden aangebracht. Wanneer je het TENS apparaat gebruikt kun je zelf de sterkte van de impulsen bepalen. Deze stroomimpuls zorgt voor een verstoring van een pijnprikkel naar de hersenen.

Voordelen van TENS:

–        veilig voor jou en je baby

–        de behandeling heeft bijna geen bijwerkingen

–        de apparaten zijn zeer eenvoudig in gebruik

–        je kunt de behandeling zelf uitvoeren

–        breed toepasbaar

Effectieve pijnbestrijding bij bevalling

Wil je weeën pijn verminderen of ben je op zoek naar een alternatief voor een ruggenprik tijdens de bevalling? Dan is een geboorte TENS apparaat een goede oplossing. Je kunt TENS gebruiken als je thuis wil bevallen maar ook voor in het ziekenhuis (in overleg met de arts). Het kan ook in combinatie met pijnstillers worden gebruikt.

De bevalling TENS kan in alle fases van de geboorte worden gebruikt.

–        de ontsluitingsfase

–        de uitdrijvingsfase

–        de nageboortefase

De intensiteit van TENS kun je op gevoel instellen. Wanneer je al eerder TENS hebt geprobeerd, zal je merken dat je tijdens de bevalling de intensiteit veel hoger instelt. De intensiteit wordt door zwangere vrouwen verhoogd als een wee opkomt, en verlaagd als de wee over is. Tijdens de bevalling kun je het beste zelfklevende elektroden gebruiken. Het is dan aan te raden om drie verpakkingen TENS-elektroden klaar te leggen, omdat na 12 uur gebruik deze verwisseld moeten  worden.

https://www.mammatens.nl/