Passion 4 Web
Image default
Aanbiedingen

De perfecte vazen voor thuis vinden

 

Vazen bestaan al honderden jaren, dus het is niet verwonderlijk dat er zoveel verschillende soorten beschikbaar zijn. Vazen zijn er in vele maten, vormen en kleuren. Je kunt er een krijgen met meerdere toepassingen, dus je kunt er bloemen of potkruiden in schikken om je huis te versieren. Veel mensen kopen vazen om als accentstukken in hun huis te gebruiken. Als je een vaas wilt kopen en wilt leren hoe je bloemen of kruiden schikt, helpt dit artikel je bij het kiezen van de beste vazen voor je doeleinden.

 

Aardewerkvazen

Een van de vroegste soorten vazen wordt de aardewerkvazen genoemd. Ze werden gebruikt om water van de bron naar de tuin te vervoeren, zodat je een eenvoudige tuinvaas kon vullen met vrijwel elk type plant. Tegenwoordig zijn de meeste moderne vazen gemaakt van glas of plastic en zijn ze volledig waterbestendig, wat betekent dat je ze kunt vullen met bijna elke soort vloeistof en er niets zal morsen.

 

Griekse vazen

Het tweede type vazen dat je tegenwoordig kunt krijgen, zijn de vazen met de klassieke uitstraling van een oude Griekse vaas. In het oude Griekenland waren er veel verschillende architecturale stijlen, en enkele van de meest voorkomende vazen werden gemaakt met behulp van dezelfde oprolmethode die werd gebruikt om potten te maken. De hoogte van de vaas varieerde over het algemeen, en veel mensen kozen er een uit die groter was dan andere vazen in hun huis. Je kunt deze vazen overal zien, en je zou in de verleiding kunnen komen om er een aan te schaffen voor je eigen huis.

 

Unieke vazen

Als je een unieke vaas wilt vinden, is er eigenlijk een les die ik zou aanraden. Ik noem het Museums Vases en het is gehuisvest in het Antique Gardening and Arts Museum in Londen, VK. Hier volg je een les in het oprollen van een wijnstok, en je leert waarom de stijl van de vazen belangrijk is, en waarom antieke stukken er zelfs vandaag de dag zo interessant uitzien. Er is hier ook veel geschiedenis die zelden ergens anders te vinden is. In de klas krijg je de kans om een replica te vinden van een vaas uit het tijdperk van Cleopatra die onlangs opnieuw is ingericht en ontworpen.

 

Rondelle vazen

Ook vind je hier een grote selectie Rondelle Vazen. Rondelle is een bedrijf dat rolvazen maakt die oorspronkelijk werden gemaakt in de Rhône-regio in Frankrijk. Deze vazen zijn vaak erg lang, en er is een bekwame vakman voor nodig om iets te maken dat zo mooi is als een wijnstok. Als je op zoek bent naar iets om uw huis mee te versieren dat niet alleen mooi is, maar ook zeer betaalbaar is, kunt u overwegen om een paar van deze Rondelle-vazen te bekijken.

 

Naast deze vazen zijn er nog een aantal andere soort vazen die perfect voor thuis zijn, zoals glazen vazen. B Living biedt een breed assortiment aan vazen aan, waaronder glazen.