Passion 4 Web
Image default
Woning en Tuin

De verschillende soorten bureaustoelen

Bureaustoelen komen in tientallen verschillende vormen en maten. Je hebt ze met of zonder rugleuning, met of zonder armleuningen, met of zonder wieltjes en ga zo maar door. Er kan wel vanuit gegaan worden dat iedereen ooit op een bureaustoel heeft gezeten en ieder zal zo z’n voorkeur hebben. Dus ga vooral achter uw bureaustoel zitten, want in dit artikelga ik u over de verschillende soorten bureaustoelen vertellen.

De bureaukruk

De bureaukruk zal ongetwijfeld niet de populairste in dit lijstje zijn, maar ze zijn zeker niet ongewild. De bureaukruk kenmerkt zich eigenlijk door de ronde zitplaats, de mogelijkheid om rond te draaien en het niet hebben van een rugleuning. Sommige mensen zullen door het ontbreken van een rugleuning direct afhaken, maar voor sommige mensen is dit ideaal. Het niet hebben van een rugleuning zorgt ervoor dat je continu rechtop moet zitten, omdat je niet even rustig achterover gezakt tegen je rugleuning kan hangen. De bureaukruk heb je tegenwoordig ook met rugleuning, maar deze komt minder vaak voor. Bureaukrukken worden ook ergonomisch gemaakt, waardoor het zitgedeelte een speciale vorm heeft wat een positief effect op uw lichaam heeft.

De bureaustoel zoals we hem kennen

De meest voorkomende bureaustoel zal een stoel op wielen met arm- en rugleuningen zijn. Deze stoelen kunnen 360 graden draaien, zijn meestal in hoogte verstelbaar en kunnen soms zelfs achterover leunen. Van dit type bureaustoel zijn duizenden verschillende soorten. Zo heb je ze van leren bekleding, maar ook van stoffen bekleding. De directeursstoel heeft een luxueuze rugleuning en zitplaats waar je verschrikkelijk comfortabel in zit, maar je hebt ook de nieuwere directiestoelen die juist heel dun ogen en van leer zijn. Veel bureaustoelen worden tegenwoordig ergonomisch gemaakt, omdat we er meer bewust van zijn geworden dat veertig uur per week zitten zijn tol op de rug kan eisen. Ergonomische bouw zorgt ervoor dat de rugleuning van de stoel met uw rug meeholt, waardoor rugklachten worden voorkomen.

De gamestoel

De gamestoel is een wat nieuwer concept. De stoel is in korte tijd relatief populair geworden, met name onder de jeugd. De gamestoel heeft zijn populariteit te danken aan Youtubers. De Youtubers die gamevideo’s maken zijn jaren geleden begonnen met het gebruiken van de stoelen. De kijkers van deze video’s wilden natuurlijk dezelfde stoelen als hun voorbeelden en zo zijn ze erg populair geworden. Het zijn dan ook niet de minste stoelen. Ze zijn schitterend voor het oog, ze zijn met luxe uitgerust en ze zitten dan ook onwijs comfortabel. De E-sport wereld wordt ook steeds populairder en voor zulke evenementen worden dan ook de gamestoelen gebruikt. Op een kantoor zullen ze niet gauw gezien worden, maar voor thuis kunnen ze een excellente toevoeging zijn.