Passion 4 Web
Image default
Zakelijke dienstverlening

De voordelen van CGI in een animatie

De voordelen van CGI in een animatie

CGI staat voor Computer Generated Imagery. We kennen de techniek allemaal. Ook als we denken van niet. Ieder van ons heeft namelijk weleens een film of serie gezien waarin de techniek is gebruikt. Computer Generated Imagery is het met de computer een werkelijkheid creëren die in het echt niet bestaat.

Je kunt met CGI eigen werelden scheppen, maar je kunt er ook voor kiezen om bestaande beelden aan te passen. Een goed voorbeeld van een serie waarin CGI is toegepast is Game of Thrones. In deze fantasyserie draait het om verschillende koninkrijken waarin allerlei mythische wezens voorkomen die helemaal niet bestaan. Hoe fijn dat er dan zoiets als CGI bestaat. Daarmee is het dus mogelijk de mooiste draken of andere mythische wezens te creëren. Maar ook decors worden gemaakt met CGI. Het is wel zo makkelijk om op je eigen computer een middeleeuws kasteel op de rand van een rots te creëren. Dan hoef je niet op zoek naar een plek ergens op de wereld waar dat kasteel daadwerkelijk staat. En dan moet je er nog filmen.

Waarom CGI in animatie?

Ook in animatie wordt veel gebruik gemaakt van CGI. We zetten een aantal voordelen van het gebruik van CGI in animatie voor je op een rij.

Donker Media kent de geheimen van CGI  

Animaties maken op basis van CGI is vrij complex. Niet iedereen kan het en de mensen die zeggen het te kunnen, leveren niet altijd die kwaliteit waarop je hoopt. Zorg er dus voor dat je in zee gaat met een bedrijf dat weet waarover het praat. Donker Media heeft ruime ervaring met CGI en helpt je graag.

Aarzel niet om eens geheel vrijblijvend contact met ons op te nemen.

Gerelateerde artikelen

Een emmer met tekst bestelt u het best bij deze leverancier

Eindeloos combineren met een hoekbureau

De rittenregistratiecontrole