Passion 4 Web
Image default
Banen en opleidingen

De voordelen van werken via een detacheringsbureau

Werken voor een detacheringsbureau is als van baan veranderen binnen hetzelfde bedrijf of dezelfde organisatie, of met een werkgever van een andere organisatie. Detacheringen zijn niet alleen gunstig voor de werkgever, maar natuurlijk ook voor de werknemer, die kan besluiten dat detachering een kans biedt om zijn vaardigheden en ervaring te ontwikkelen en zijn carrière een impuls te geven. Nieuw met detacheren? We zullen je hier meer vertellen over hoe je detachering voor jou kunt laten werken!

Detachering staat synoniem voor flexibiliteit

Bij detachering kom je in een bepaalde positie te werken voor een korte periode, van enkele maanden tot maximaal enkele jaren, in een andere afdeling of organisatie. Detacheringen duren in veel gevallen minder dan een jaar en er zijn meestal diverse deeltijdwerkopties beschikbaar waarbij je een dienst verleent.

In sommige gevallen kunnen detacheringen tot twee jaar duren, hoewel roulatieperiodes meestal langer zijn. De meeste detacheringen vinden plaats tussen organisaties met dezelfde doelstellingen, aangezien de aard van het werk vergelijkbaar is. Je bepaalt zelf wat voor soort detachering je wilt en hoeveel ervaring je op een bepaald gebied wilt opdoen. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe uitdaging in de gezondheidssector of meer wilt werken in het openbaar bestuur, er zijn detacheringsmogelijkheden in een breed scala van banen!

Meer mogelijkheden om jouw carrière uit te bouwen

Als je de kans neemt om als werknemer in een ander bedrijf of in een andere sector te werken, kun je meer ervaring opdoen en nieuwe arbeidskansen in jouw vakgebied vinden. Van banen bij woningbouwverenigingen tot sociaal werk, er zijn vast veel projecten bij jou in de buurt die je zouden kunnen aanspreken!

En veel organisaties en bedrijven profiteren ervan omdat zij nieuw talent kunnen aantrekken. Het is dan ook geen verrassing dat veel gedetacheerde werknemers een vaste baan aangeboden krijgen die beter is dan hun huidige of vorige baan. Als je echter liever aan kortetermijnprojecten werkt, kun je  via de detachering regelmatig van werkomgeving veranderen  en snel nieuwe dingen leren. Immers, verschillende bedrijven en mensen werken op verschillende manieren, zodat je nieuwe vaardigheden kunt ontplooien.

Een waardevol netwerk creëren

Naast de boost voor je carrière, geeft detachering je de mogelijkheid om nieuwe contacten te leggen met mensen in diverse organisaties. Daarnaast zul je verschillende bedrijven beter begrijpen, en is het misschien zelfs mogelijk om in een ander deel van de wereld te wonen!