Passion 4 Web
Image default
Gezondheid

Dit doet een endodontoloog

Een endodontoloog houdt zich bezig met het uitvoeren van wortelkanaalbehandelingen. Bij een wortelkanaalbehandeling verwijdert hij een zenuw uit het gebit worden, iets dat bij de patiënt erg vervelend kan aanvoelen. Toch is een onvermijdelijke ingreep, omdat zonder wortelkanaalbehandeling een ontsteking op de loer ligt. De uitvoering van een dergelijke behandeling kan in tijdsbestek variëren. Zo zijn er de meer simpele ingrepen die slechts een kwartier duren. Ook zijn er de meer complexe wortelkanaalbehandelingen die een tot twee uur duren. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen complicerende factoren als onder andere nauwe of kromme kanalen naar voren komen.

Zo wordt een tandarts endodontoloog

Een wortelkanaalbehandeling moet dus secuur worden uitgevoerd. Om alle technische vaardigheden onder de knie te krijgen moet de tandarts dan ook een drie jarige post-doctorale opleiding aan de universiteit hebben gevolgd. Tandartsen die deze opleiding hebben gehad mogen zich pas endodontoloog noemen. Zeker wanneer een tandarts dergelijke ingrepen op regelmatige basis uitvoert en de nieuwste materialen en technieken gebruikt, kunt u ervan uitgaan dat u hier in goede handen bent. Ook is het goed eens te letten op de nazorg die de tandartspraktijk hiernaast biedt. Bij eventuele complicaties of aanhoudende klachten kunt u er dan vanuit gaan dat u in goede handen bent.

Waar vindt u een endodontoloog?

Heeft u na het lezen van de werkzaamheden van de endodontoloog het idee dat een afspraak geen kwaad kan en zoekt u een endodontoloog in Utrecht. Dan is een belletje naar Staalwijk een aanrader. Hier hebben ze jarenlang ervaring in dergelijke ingrepen. Ook kunt u eerst op uw gemak de website bekijken om kennis te maken met het team, de praktijk en de bijbehorende visie. Zo krijgt u een goed beeld van wat voor u eventuele mogelijkheden zijn. De medewerkers van Staalwijk ontvangen u graag!

https://www.staalwijktandarts.nl/

Gerelateerde artikelen

Wat betekent holisme?

Software op maat voor gezondheidszorgprofessionals

Tips voor gezond