Passion 4 Web
Image default
Eten en drinken

Drink in het najaar en de winter een glas Talisker whisky

Het is al heel lang bekend in Schotland, maar Talisker whisky helpt wel tegen verkoudheid (al is het maar een klein beetje). De wetenschap erachter, volgens Dr. William Schaffner, voorzitter van preventieve geneeskunde aan de Vanderbilt University, is dat de alcohol de bloedvaten verwijdt, waardoor het slijmvlies gemakkelijker wordt om met de infectie om te gaan. Hier is een heet grog recept dat je kan helpen om over je verkoudheid heen te komen.

 

Talisker whisky kopen voor een gezondere lifestyle

Wil je blijven drinken maar ook afvallen? Of wilt je de drank die goed bij je dieet past? Whisky bevat absoluut geen vet en nauwelijks koolhydraten of suiker. Dat maakt het een betere keuze voor diabetici dan de meeste andere alcoholische dranken, omdat het de bloedglucosespiegel nauwelijks verandert. De eerder genoemde studie van Harvard stelt ook vast dat alcohol in matige hoeveelheden zelfs bescherming kan bieden tegen diabetes type 2. Talisker whisky kopen biedt ook het voordelen dat dit glutenvrij door het distillatieproces is.

 

Whisky verlaagt het risico op hartaandoeningen

Afzonderlijke onderzoeken komen allemaal tot dezelfde conclusie: een matige hoeveelheid alcohol – maximaal zeven kleine glazen whisky per week – zal het risico op hartaandoeningen tot op zekere hoogte verminderen. en hartfalen. Een studie uit 2003, gepubliceerd door het National Institute of Health, zegt dat volwassenen die één tot zes porties per week consumeerden de helft minder kans hadden op dementie dan niet-drinkers en zware drinkers.