Passion 4 Web
Image default
Aanbiedingen

Een lening afsluiten

Geld lenen kost geld. Iedereen die weleens naar de tv kijkt of naar de radio luistert heeft wel eens gehoord van deze uitspraak. Wanneer je geld leent moet je altijd rekening houden met bijkomende kosten, en de ervaring leert dat je altijd meer terug moet betalen dan je geleend hebt. Niks is minder waar, echter zijn er wel veel situaties waarin een lening, zonder teveel gedoe natuurlijk, heel goed van pas kan komen.

 

Er komt een hoop kijken bij het lenen van geld. Zo moet je rekening houden met een registratie bij het BKR, betalingsverplichtingen, boetes, en nog veel meer. Vaak geeft het meer gedoe dan dat het de situatie waar je in zit bevorderd, Daarom is geld lenen niet iets wat je impulsief zou moeten doen. In sommige situaties is het echter wél de moeite waard, en daarom volgen hier enkele situaties waarin het wél de moeite waard zou kunnen zijn om een lening af te sluiten.

 

Mobiele telefoon

Deze apparaten zijn tegenwoordig zo duur dat je vaak moet kiezen of je een deel van het bedrag in termijnen wilt betalen. Ook hier is het belangrijk alles goed uit te zoeken met betrekking tot een eventuele registratie bij het BKR aangezien een dergelijke registratie invloed kan hebben op uw toekomst als het gaat om een huis kopen of iets dergelijks.

Dat gezegd hebbende is een mobiele telefoon wel een aankoop waar je een lange tijd mee doet. In combinatie met een abonnement wordt er toch al maandelijks iets van je rekening afgeschreven, dus een maandelijks bedrag wat je daarbij af moet lossen voor het toestel valt niet zo op omdat het dan op de totaalfactuur komt te staan. 

 

Nieuwe auto

Een auto lening kan ook zeker de moeite waard zijn. Wanneer je veel op de weg zit, voor je werk bijvoorbeeld, is investeren in een auto zeker geen slecht idee. Het kan schelen in de maandelijkse uitgaven als het gaat over wegenbelasting en brandstofkosten, en het geeft mensen de optie om een auto aan te schaffen wanneer deze wél noodzakelijk is, maar eigenlijk te duur. Ook hierbij is het belangrijk de kleine lettertjes te lezen. 

 

Meubels

Er staan bij iedereen thuis enkele apparaten of meubels die dagelijks op een dusdanige manier gebruikt worden dat wanneer ze er niet zouden zijn het ons leven op een manier zou beïnvloeden waar we niet vrolijk van worden. Ik heb het over een wasmachine, koelkast, toilet, bank, TV, enzovoort. Hiervoor zijn tegenwoordig ook leningen af te sluiten. Dat het om iets anders gaat dan een auto of mobiel betekent niet dat je anders te werk moet gaan. Een lening is een lening, en ondanks dat de bestemmingen van leningen kunnen verschillen, blijven de voorwaarden nagenoeg hetzelfde.

Kritisch blijven

 

Een lening aanvragen is steeds toegankelijker geworden. Tegenwoordig kan je al een stuiterbal in termijnen betalen. (Let op: in termijnen betalen is vaak een andere benaming voor ‘lening’.)

Wat ik probeer te zeggen is dat je altijd de kosten moet afwegen tegen de baten. Dus als jij iets wilt kopen op afbetaling, denk dan goed na over de gevolgen. Zolang je dat doet en je niet mee laat slepen in marketing, ben je goed bezig!