Passion 4 Web
Image default
Zorg

Een rolstoel of rollator voor een actief leven

Gaat het lopen wat moeilijker tegenwoordig? Dan kan het zijn dat u toe bent aan een hulpmiddel. Dit zal u veel energie schelen én u kunt er nog lekker op uit en uw actieve leven onderhouden. Maar kiest u nu voor een rolstoel of een rollator? Wat past bij uw levensstijl? We helpen u middels dit blog op weg.

Lichtgewicht rolstoel of rollator

Een lichtgewicht rolstoel of rollator kenmerkt zich door het lage gewicht. Hierdoor is de rollator of de rolstoel gemakkelijk mee te nemen en voort te duwen. De lichtgewicht attributen zijn gemakkelijk in te klappen en daarmee compact in bijvoorbeeld een auto te pakken. Of heeft u een kleinere woning en is het handig om de rollator of rolstoel gemakkelijk op te bergen? Ook dan is een lichtgewicht rolstoel of een lichtgewicht rollator voor u geschikt.

Opvouwbare rolstoel

Een opvouwbare rolstoel heeft een kruisframe, waardoor u gemakkelijk de rolstoel inklapt. Ook als u minder stabiel staat, kunt u met één beweging de rolstoel inklappen en deze in uw auto pakken of meenemen in het openbaar vervoer. De opvouwbare rolstoel heeft kleine wielen, zodat het een lichte rolstoel blijft.

Waar moet u rekening mee houden bij de aanschaf?

Een lichtgewicht rolstoel of rollator, maar ook een opvouwbare zijn wat kleiner dan de grotere varianten. Dit om het lage gewicht te kunnen hanteren en om het gemakkelijk zelf in te klappen. Een nadeel daarvan is weer dat deze rolstoelen niet voor in het bos is, of voor op andere onverharde wegen en niet voor hele lange aftanden. Deze attributen zijn dan ook vooral ter ondersteuning voor als u een dagje op pad gaat en u weet dat u sneller moe raakt.

Wat past bij u en uw levensstijl?

Een rolstoel of rollator aanschaffen is een hele stap. Dat begrijpen we, maar het kan uw leven ook een stuk makkelijker maken. En met een lichtgewicht rolstoel, een lichtgewicht rollator of een opvouwbare rolstoel, kunt u nog even actief op pad!

https://www.thuiszorgwinkelxl.nl/rolstoel/

Gerelateerde artikelen

Wat zijn orthopedische schoenen? Wat maakt ze speciaal?

Welke levensverzekeringen kun je het beste afsluiten als je zekerheid in je leven wil inbouwen?