Passion 4 Web
Image default
Bedrijven

Fysiotherapie kan uitkomst bieden

Waarom heeft u een fysiotherapeut nodig?

Wanneer u problemen of pijn heeft bij bepaalde bewegingen, kunt u de hulp nodig hebben van een fysiotherapeut. De pijn kan bijvoorbeeld worden veroorzaak door een onlangs uitgevoerde operatie of door een blessure die u heeft opgelopen tijdens het sporten. De pijn kan ook ontstaan doordat u al een lange tijd een verkeerde lichaamshouding heeft. Woont u in Zeist dan is een fysiotherapie Zeist aantrekkelijk. Voor een fysiotherapie Zeist hoeft u niet ver van huis. De fysiotherapie Zeist kan worden ingeschakeld bij een hernia, artrose, klachten in de armen of benen, rugklachten, nek en schouder. Mensen die een beroerte hebben gehad krijgen ook vaak hulp van een fysiotherapeut.

Verschillende soorten fysiotherapeuten

De meeste personen die een fysiotherapeut bezoeken worden geholpen bij klachten die met bewegingen van het lichaam te maken hebben. Voor specifieke klachten kan ook een speciale fysiotherapeut bezocht worden. Hij of zij heeft voor dat deel van de fysio een speciale opleiding gevolgd. Daarbij kun je denken aan sportfysiotherapeuten, maar ook geriatriefysiotherapeuten, manueel therapeuten, arbeidsfysiotherapeuten en bekkenfysiotherapeuten. De geriatriefysiotherapeuten helpen oudere mensen met een specifieke aandoening. Denk daarbij aan een beroerte, dementie of bij de ziekte van Parkinson.

Fysio Vianen

Wanneer u bijvoorbeeld nekklachten heeft en de huisarts weet er geen raad mee, dan zal hij u doorverwijzen naar de fysio Vianen. De fysiotherapeut zal eerst uw nek onderzoeken om erachter te komen wat de oorzaak van de klacht is. In veel gevallen zult u geholpen kunnen worden door steun- en bewegingstherapie. De therapeut kan massagetherapie gebruiken, maar ook fysische therapie of oefentherapie.

Massagetherapie

Een vorm van de therapie die voor veel personen met klachten een uitkomst is, is de massagetherapie. Een massagetherapie wordt vooral gebruikt om bepaalde opgebouwde spanningen in het lichaam te verminderen. Dat kan door middel van het uitoefenen van druk en trillingen. Het is mogelijk dat het manueel wordt afgehandeld, maar soms wordt er ook van toestellen gebruik gemaakt. De massage wordt op het zachte weefsel van het lichaam uitgeoefend.

https://fysiotherapiezeistwest.nl/