Passion 4 Web
Image default
Bedrijven

Het evalueren van logistiek vastgoed: Tips voor het bepalen van de locatie

Wanneer bedrijven op zoek moeten gaan naar de beste locaties voor hun logistiek vastgoed, dan is het belangrijk dat er rekening wordt gehouden met een aantal essentiële concepten. In dit artikel stellen we de aspecten op een rijtje die bepalend zijn voor bedrijven om hun vastgoedmogelijkheden te evalueren. 

De kenmerken van een pand en de missie en doelstellingen van het bedrijf 

Het is van cruciaal belang dat de voorzieningen en kenmerken van het onroerend goed overeenkomen met de specifieke eisen van het bedrijf. Dit betekent dat het van belang is dat het logistiek vastgoed de doelstellingen van het bedrijf weet te ondersteunen. Voor ondernemingen die op zoek zijn naar logistiek vastgoed, is het daarom van belang om de doelstellingen en missie te verbinden met de details van het onroerend goed. 

Houd rekening met de kwalitatieve beoordelingen

Het is belangrijk dat de kwalitatieve beoordelingen niet worden onderschat. Hier wordt ook wel mee bedoeld dat maatstaven zoals werknemerstevredenheid en productiviteit sterk worden beïnvloed door de kwalitatieve aspecten van een gebouw. Kwalitatieve aspecten hebben te maken met de indeling van het gebouw, facilitaire voorzieningen en de locatie van het vastgoed. Dit soort details kunnen van invloed zijn op de rijtijd of afstand van de belangrijkste locaties.

De kenmerken van de locatie 

De locatie speelt een centrale rol bij het bepalen van logistiek vastgoed. Het is natuurlijk belangrijk dat er een goede bereikbaarheid is via snelwegen en dat er sprake is van de benodigde nuts- en eventuele winkelvoorzieningen. Andere aspecten zoals de nabijheid van woonwijken, bouwprojecten, spoorwegovergangen en de kwaliteit van de wegen kunnen ook van invloed zijn op de specifieke bedrijfsdoelstellingen. Zorg ervoor om een locatie te beoordelen op zijn positieve en negatieve kenmerken. De bewustwording van de locatiekenmerken is nodig om een holistische benadering te ontwikkelen voor de locatieselectie. 

Is uw onderneming op zoek naar een ontwikkelpartner op het gebied van logistiek vastgoed? Kijk dan op https://vwld.nl/home voor meer informatie. 

Off-Site Overwegingen 

De off-site overwegingen behoren tot de belangrijkste factoren bij de keuze van een locatie, omdat ze in de meeste gevallen niet gewijzigd of verbeterd kunnen worden. Bij off-site factoren moet u onder andere denken aan warehousing, cross-docking, e-commerce, en transport industrieën. Dit zijn de objecten die de distributie moeten ondersteunen en een centrale rol spelen bij het vergemakkelijken van de verplaatsing, assemblage en opslag van inventaris. Bovendien willen veel bedrijven zich in de nabijheid van een hub van een pakketvervoerder vestigen, om te zorgen voor een uitstekende verbinding tussen klanten en leveranciers.

https://vwld.nl/home

Gerelateerde artikelen

kraamvisite

Mijn ervaring met Bouw Advies van der Steuijt

Darmen reinigen