Passion 4 Web
Image default
Aanbiedingen

Hoe coach je jouw team naar succes? 4 vitale tips voor managers

Verreweg een van de belangrijkste onderdelen van modern personeelsmanagement is proactief coachen. Op een werkvloer die continu in verandering is, is het van vitaal belang om jouw team te helpen regelmatig bij te leren en zich te ontwikkelen. Sterker nog, het merendeel van de werknemers verwacht dat hun managers hen helpen een hoger niveau te bereiken door ontwikkelingsmogelijkheden te bieden. Kortom, jouw mensen coachen en hen helpen vooruitgang te boeken, is het kenmerk van een succesvol leider. Wil je weten hoe? In dit artikel geven we je 4 effectieve manieren om je team naar succes te coachen en in het proces een betere leider te worden.

1. Emotionele Intelligentie

Veel van coaching gaat ver hoe je met elk lid van je team omgaat. Als je het vermogen hebt om in je medemens te verplaatsen, problemen begrijpt waarmee zij in hun functie te maken kunnen krijgen en goed kunt omgaan met mogelijke andere standpunten, zul je beter in staat zijn jouw mensen te helpen obstakels te overwinnen en als team samen te kunnen werken.

 

Veel hiervan heeft te maken met jouw mate van emotionele intelligentie: het vermogen om de eigen emoties te herkennen en die van anderen te begrijpen. Een hoge emotionele intelligentie bevordert het opbouwen van relaties, het oplossen van conflicten en het vergroten van de arbeidstevredenheid. 

 

Door je bewust te zijn van je emotionele intelligentie en die te verhogen, zul je beter in staat zijn om mensen te steunen en te begeleiden: het zal je waarschijnlijk dan ook niet verbazen dat succesvolle leiders een bovengemiddelde emotionele intelligentie lijken te hebben. Dit betekent dat je je moet concentreren op je eigen standpunt en je moet kunnen inleven in het standpunt van anderen. Dit is de basis voor een nauwe samenwerking met jouw team op een persoonlijk niveau.

2. Leer de sterke punten van elk individu kennen

Het is belangrijk dat je je concentreert op de mensen met wie je in contact staat op de werkvloer. Elk lid brengt namelijk iets unieks in jouw team, en het is aan jou de taak om de sterke punten van elke persoon te identificeren en hem te helpen die vaardigheden te ontwikkelen. Dit doe je door middel van een persoonlijk coachingsprogramma. Door beter te leren kennen en weten waar jouw team aan moet werken, kun je projecten doeltreffender plannen en uitvoeren. 

3. Stel vragen

In het coachingproces is het essentieel om te vragen wat jouw team hieruit wilt halen. Dit gaat hand in hand met goede communicatie – in plaats van een ontwikkelingsplan op te stellen dat gebaseerd is op jouw sterke punten, ga je met hen in gesprek door hen te vragen wat hen interesseren, wat ze willen leren en wat ze in de toekomst willen bereiken. 

 

Door echt te luisteren naar jouw team en jouw coaching af te stemmen op hun antwoorden, toon je aan dat je jouw werknemers waardeert en bereid bent hen te helpen hun doelen te bereiken. Zorg ervoor dat je kiest voor een doeltreffende strategie die erop gericht is hen te helpen de controle over hun eigen ontwikkeling te nemen.

  1. Neem les 

Wil je meer te weten komen over het coachingsvak? Dan zijn er uiteenlopende Post-HBO opleidingen en masterclasses die je hiermee vooruit kunnen helpen! Door actief aan de slag te gaan met het ontwikkelen van jouw coachingsvaardigheden, zul je al gauw merken dat jouw effectiviteit op de werkvloer zal toenemen en je jouw team beter te hulp kan staan. Een coaching opleiding is uitermate geschikt als jij toe bent aan verdieping in het vak en jezelf zowel op persoonlijk als professioneel gebied wilt zien groeien.