Passion 4 Web
Image default
Zakelijk

Hoe kun je jouw bedrijf het beste promoten?

Ondernemers die online zaken willen doen hebben vaak moeite om hun doelgroep online te bereiken. En dat terwijl je via (gerichte) internetmarketing makkelijk een landelijk, of zelfs groter, bereik kunt hebben. Wil er – wanneer je een winkel opent – nog weleens iemand toevallig passeren. In de onlinewereld heb je vanaf het eerste moment bereik nodig – toevallige passanten komen haast niet voor. Met onderstaande tips kunnen startende internetondernemers snel bereik opbouwen.

  1. Start met adverteren

Adverteren is al zo oud als de weg naar Rome, maar toch hoort deze zeker in het rijtje thuis! Op internet worden tarieven vaak aangeduid als CPC (Cost per Click). Hoewel adverteren bij bijvoorbeeld Google goedkoop lijkt met een CPC onder de 1 euro – heb je wel volumes nodig om bezoekers te converteren. Betaal je 50 cent per klik en koopt van elke 100 bezoekers gemiddeld 1 persoon een product? Dan is je CPS (Cost per Sale) 50 euro. Adverteren heeft op internet zijn strepen opgeleverd, en werkt mits je doelgroep goed is afgebakend en je bereid bent om te investeren.

  1. Ga vloggen!

Vloggen? Bedoel je zoals Enzo Knol? Jazeker, maar iedereen doet het op zijn eigen manier. Jij hoeft geen vlogs op te nemen met je vrienden op Ibiza of met flitsende sportauto’s – je kunt gewoon vloggen over jouw producten of diensten. Met Youtube heb je een enorm groot bereik – en zal jouw doelgroep je al snel weten te vinden. De kunst is om de mensen die jouw video’s bekijken ook daadwerkelijk iets te laten kopen – en dat vereist een goed doordachte strategie!

  1. Ga bloggen

De blog is nog steeds het ietwat stoffige broertje van de flitsende vlog – maar zeker niet minder effectief! Met bloggen weet je jouw doelgroep makkelijk aan je te binden. Tip: combineer je blog met een nieuwsbrief, die je helpt om bezoekers om te zetten naar klanten. Voor ondernemers die overwegen te gaan bloggen is de niche enorm belangrijk. Bloggen over je bedrijf doe je dan ook op een zakelijke blog – zodat je een doelgroep aanspreekt die op zoek is naar zakelijke dienstverlening. 

Met de bovenstaande vier tips ben jij in staat om binnen een mum van tijd een online marketingmachine op te zetten! Zeker wanneer je de bovenstaande drie methoden met elkaar gaat combineren kun je goede resultaten verwachten. Bereik krijgen op internet is een proces dat tijd kost, verwacht dan ook niet direct resultaat en ben geduldig. Uiteindelijk zal je de succesformule kraken en online succes hebben!