Passion 4 Web
Image default
Woning en Tuin

Hoe kun je lekker slapen in een hotel?

We houden allemaal van ons eigen bed; of het nu vanwege een bepaald kussen is of het materiaal van uw lakens of donzen dekbed, iedereen slaapt het liefst in hun eigen bed. Helaas zijn er tijden dat we onze heilige matrassen moeten verlaten voor de onvoorspelbaarheid van een hotelkamer en je wil natuurlijk de best mogelijke nachtrust, waar je je hoofd ook neerlegt. Daarom hebben we 5 tips voor het krijgen van een goede nachtrust in een hotel.

Kies de juiste accommodatie
Uw bestemming bepaalt waar u enigszins verblijft, maar hopelijk zijn er nog steeds een aantal opties binnen het gebied, ongeacht uw behoeften en vereisten. Als u een stedentrip neemt maar een hekel heeft aan het lawaai van de stad, waarom kiest u dan niet voor een beetje verder weg of zelfs voor een kamer weg van de drukke straat, indien mogelijk?

Het kiezen van het juiste hotel is de eerste stap om ervoor te zorgen dat u een goede nachtrust krijgt, want de verkeerde keuze zorgt voor meer zorgen en stress tijdens uw reis. Aan de andere kant kiezen gezinnen, stelletjes en individuele reizigers natuurlijk voor appartementen met hotelservice, die een echte thuis-van-huis-omgeving bieden; iets dat kan bijdragen aan een goede nachtrust.

Houd uw dagelijkse routine aan
Natuurlijk kunt u uw normale routine niet aanhouden, en als je op vakantie bent is dat ook niet nodig, maar een ding dat de overgang naar een hotel gemakkelijker maakt is een deel van je gebruikelijke comfort meenemen. Ben je vijf minuten lang aam het klagen over de standaard van de gratis thee of koffie? Waarom niet je eigen meenemen? Een hekel aan de manier waarop de shampoo van het hotel je haar helemaal droog maakt? Vergeet niet om je eigen in te pakken.

Hoewel dit allemaal dingen zijn die weinig met slaap te maken hebben, zijn ze een ding minder om gefrustreerd mee te raken en daarom hebben je hersenen meer kans om minder actief te zijn wanneer je besluit te gaan liggen, zodat je sneller kunt gaan slapen.

Uw routine voor het slapen gaan
We houden ervan om bepaalde dingen voor het slapengaan te doen waarvan we denken dat ze ons in slaap laten vallen. Of het nu gaat om televisie kijken, een boek lezen of een game spelen op uw tablet, we hebben allemaal iets persoonlijks. 

Als u van huis wegblijft, laten we deze ofwel achterwege of vergeten we gewoon, waardoor het inslapen nog ongebruikelijker wordt. De volgende keer dat u inpakt voor een reis kunt u ervoor zorgen dat u alles wat u nodig heeft meeneemt.

Neem uw eigen kussen mee
Of u nu in een budgetmotel verblijft of in een vijfsterren superhotel, schijnbaar kan niets het comfort van uw favoriete kussen evenaren. In plaats van het kussen van het hotel steeds om te draaien en te woelen, kunt u uw eigen kussen meenemen.

Je kunt niet echt alles inpakken want dit kan heel veel ruimte kosten,  maar waarom zou je er niet een in de koffer stoppen om je hoofd op te leggen en je hotel een beetje huiselijk comfort te geven?

Neem uw gebruikelijke nachtkleding mee
Iets waar we niet aan denken als we onze pyjama’s of nachtkleding inpakken voor een hotelverblijf is onze gebruikelijke nachtkleding. Dit laat ons minder comfortabel voelen, compromitterend in ons ondergoed, waardoor een verblijf direct buitenaards voelt in vergelijking met een gebruikelijke nachtrust.

Om er zeker van te zijn dat dit niet uw slaap verstoort, moet u ervoor zorgen dat u uw nachtkleding inpakt voordat u vertrekt. Een ander ding dat mensen vaak stoort en gemakkelijk kan worden vermeden, is om met blote voeten op het tapijt in de hotelkamer te lopen.

Als het idee om het hoteltapijt tussen uw tenen te voelen u stoort, zorg er dan voor dat u veel sokken verpakt of zelfs een paar slippers inpakt.

Hopelijk helpt minstens één van deze tips y om veel aangenamer te slapen als u weg bent van uw geliefde thuisbed.

https://www.betternights.nl

Gerelateerde artikelen

De verschillende soorten bureaustoelen

Bedwantsen, waar komen ze vandaan en hoe kom je er vanaf?

Afdekzeil nodig? Nettenshop.nl!