Passion 4 Web
Image default
Woning en Tuin

Hoe zorg je voor een gezonde knotwilg?

De knotwilg, een geliefde boom in vele tuinen. Deze boom heeft met zijn prachtige uitstraling de harten veroverd van menig tuinliefhebber. Het is van belang om goed voor deze boom te zorgen, zo kan je zo lang mogelijk genieten van de prachtige uitstraling die de boom met zich meebrengt.

Snoeien: de sleutel tot een gezonde knotwilg!

Het is eigenlijk vanzelfsprekend, het belangrijkste onderdeel in het onderhouden van een boom is het snoeien ervan. Door de boom regelmatig te snoeien stimuleer je de groei van nieuwe takken, wanneer de boom regelmatig wordt gestimuleerd om nieuwe takken te groeien blijft de boom in een goede conditie, denk maar wat er met jouw conditie gebeurt als je steeds stil blijft zitten in plaats van aan het werk gaat. Maar dan is de vraag, wanneer is het tijd om de boom te snoeien? De beste tijd is over het algemeen laat tijdens de herfst of wanneer de winter net begint, dit is de periode dat de boom in rust is. Het is van belang om hem in deze tijd te snoeien, wanneer een boom in rust is, dan is hij minder vatbaar voor infecties en groeit de boom volgend seizoen weer gezond verder.

De juiste grond voor jouw knotwilg

Het onderdeel wat vaak vergeten wordt, maar waar absoluut aandacht aan gegeven moet worden is de grond waar de knotwilg op geplaatst wordt. De knotwilg is een boom die houdt van een vochtige grond, hij is daarom ook vaak terug te vinden langs de oevers. Het maakt niet uit of de grond van klei is of zand, het belangrijkste is dat de grond waterdoorlatend is. De grond extra verrijken? Zeker een slim plan! Verrijk de grond met wat organische materialen zoals compost, zo blijft de grond voedzaam en kan jouw knotwilg perfect groeien.

Hoe snel groeit de knotwilg en hoe oud wordt hij?

De knotwilg staat ook wel bekend om hoe snel deze boom groeit. Wanneer de boom zich bevindt in ideale omstandigheden kan de boom maar liefst zo’n 60 centimeter per jaar groeien. Een paar jaar wachten en je hebt al een volwaardige volwassen boom in je tuin. Hoelang gaat de boom mee? Dit kan variëren tussen de 30 en 50 jaar, dit hangt uiteraard af van hoe goed de boom onderhouden wordt.

Door de boom goed te snoeien, de juiste grond te kiezen kan jij met de groeisnelheid en de levensduur jarenlang genieten van een prachtige boom, dus wacht niet langer en neem snel een kijkje online of bij de boomkwekerij!

 

https://www.brienissen.nl/content/78-knotwilg