Passion 4 Web
Image default
Bedrijven

Honing, een populairder goed bestaat bijna niet!

Honing is onder de mensen nog altijd een erg geliefd product. Het wordt gebruikt voor allerlei soorten doeleinden, in allerlei soorten gerechten of dranken. Ook is het heel gezond en soms wordt het zelfs gebruikt voor doeleinden op medische basis. Klaver-honing bijvoorbeeld is een soort honing waarbij de bij haar eigen nectar uit de klaverbloem vandaan haalt. Bij mensen is deze honing heel erg geliefd, vooral kinderen kunnen er vaak niet vanaf blijven.

De klaverplant

De planten waar bijen dit soort honing van kunnen produceren groeit vooral op het noordelijk halfrond. Ze groeien vooral goed in de bergen en in de tropen. Van de klaverplant bestaan er veel verschillende soorten. De nectar wordt meestal gehaald uit de witte klaver. Dit is iets wat voornamelijk voorkomt in de lente en in de zomer wanneer de planten lekker volop aan het bloeien zijn. Vooral in Noord-Amerika is men groots in het produceren van deze honingsoort. Ook in Nederland en België groeit de klaverplant.

Wanneer het aankomt op zoetheid, dan is deze honing toch echt we de duidelijke winnaar onder de honingsoorten. Dit is hoogstwaarschijnlijk de reden achter de populariteit onder kinderen. Het is heel makkelijk smeerbaar en daarom hartstikke lekker om op brood te doen. Het is daarentegen weer een minder geschikte honing voor thee.

Bloemenhoning is ook nog altijd een populaire honingsoort

Bij bloemenhoning spreken we over een honingsoort afkomstig uit diverse planten en bloemen. De eigenschappen hiervan kunnen sterk verschillen afhangend van de tijd van het jaar en de locatie waar de honing precies vandaan komt.

Het is lastig om een definitie te geven aan de geur en de smaak van deze honing. Dat komt omdat de honing soms nogal kan verschillen. Deze honing is vaak echter wel geschikter voor in dranken zoals thee, en ook deze honing wordt soms wel eens op brood gedaan. Ook is het een geschikte soort om de keel te smeren bij last van keelpijn. Bloemenhoning kopen kan echter wel het hele jaar door, dus je hoeft niet bang te zijn dat deze niet te koop is in een bepaalde tijd van het jaar, smullen maar.

https://heathenmead.nl/