Passion 4 Web
Image default
Eten en drinken

Ken jij de Mede drank al?

Is Mede hetzelfde als honingwijn?

Mede is een alcoholische drank die al jarenlang gedronken wordt. Het oorspronkelijk brouwsel is in Azië ontstaan. Het drankje verspreidde zich al snel over de verschillende continenten en staat vooral bekend als versnapering van de Vikingen en de Saksen. De Mede drank wordt gemaakt van gist, water en honing. Mede wordt vaak verward met honingwijn. Honingwijn is echter een soort wijn die van druiven gemaakt wordt. Na het gistingsproces wordt er honing aan de wijn toegevoegd. De Mede drank wordt niet op basis van druiven gegist. Water is de basis van dit authentieke drankje en het heeft dan ook een heel andere smaak dan honingwijn.

De verschillende soorten Mede

Er bestaan ontzettend veel verschillende soorten Mede. Eerst en vooral heb je de keuze uit een oude en een jonge variant. Oude Mede heeft een uitgebreid bewaarproces achter de rug en heeft een heel rijke smaak. Jonge Mede geeft je een iets frisser gevoel. Verder bestaat er droge en zoete Mede. De smaak van de Mede wordt bepaald door het type honing. Sommige soorten honing zijn heel wat zoeter dan andere types. Ten slotte heb je de keuze uit verschillende smaken. Aan Mede kunnen namelijk erg veel aroma´s toegevoegd worden, gaande van kersen tot vanille en hennep.

Waar kan je de Mede drank kopen?

Mede is moeilijk te verkrijgen in Nederland. Heathen Mead brengt hier echter verandering in. Dit gespecialiseerd bedrijf heeft een erg ruime en gevarieerde collectie aan Mede samengesteld. Ze beschikken over verschillende varianten met uiteenlopende smaken. Het doel van Heathen Mead is om heel Nederland de kans te geven om dit heerlijke drankje te leren kennen. Ze bieden hun Mede tegen een zeer eerlijke prijs aan en ze combineren hun rijk gevuld assortiment met een uitstekende dienstverlening.

Het ruime assortiment van Heathen Mead

Heathen Mead verkoopt niet alleen Mede, maar ze beschikken ook over heel wat andere leuke producten. Zo verkopen ze ook diverse soorten honing en bieden ze koekjes en snoep op basis van honing aan. Verder omvat hun aanbod ook bier, cider en alcoholvrije drankjes. Heather Mead heeft ten slotte ook heel wat toffe accessoires in hun collectie opgenomen. Ze hebben bijvoorbeeld prachtige sieraden en handige drinkbekers. Voor de liefhebbers van Mede beschikken ze trouwens ook over drinkhoorns, zodat je je Mede drank als een echte Viking kan drinken!

https://www.heathenmead.nl/