Passion 4 Web
Image default
Bloemen

Mountainbiken in de Ardennen

De Ardennen is een dicht bebost gebied met veel wild leven. Het is dus een ideëel gebied om natuur foto’s te maken. Niet alleen van de dieren, maar ook van de planten en omgeving. Er zijn in het gebied veel verschillende dieren gespot waaronder wolven, ooievaren, zwijnen en bevers dit zie je niet overal. Dus als je weer wat meer verbinding wilt met de natuur is dit de perfecte plek.

De hoogste berg is 694 meter dus een perfect gebied om een wandeling te maken ook die in de hoogte gaat. Met die hoogte kan je ook makkelijk mountainbike routes volgen. Dit is ook heel populair in dit gebied, omdat je dan snel door de mooie beboste plekken kan crossen en veel natuur te zien krijgt. Mountainbiken is een vette en gave sport die ideaal is om uit te oefenen in de Ardennen. Dit komt door de verschillende paden en de hoogte verschillen. Ze gaan van links naar rechts en van omhoog naar omlaag. Mountainbiken in de Ardennen is dan ook echt goed voor de conditie.

 

Mountainbiken

Sommige vinden mountainbiken in de Ardennen maar gevaarlijk. Door alle wegen en bomen zie je soms niet dat er een bult of hobbel is waar je overheen gaat. Hierdoor kan je flink onderuit gaan en vallen. Dat is erg gevaarlijk vinden mensen. Daarentegen zijn er ook mensen die dit juist heel gaaf en tof vinden om te mountainbiken in de Ardennen. Je bent zo een keer ergens anders en kan genieten van de mooie omgeving. Niet veel mensen zien dit als een kans. Toch wordt het steeds populairder onder de wandelaars en de mensen rondom deze omgeving. Het is namelijk helemaal legaal en mogelijk om je mountainbike te pakken en te gaan mountainbiken in de Ardennen. Ook het verschil in de ondergrond is goed te merken voor mountainbikers. Dan heb je verharde grond, dan zand en dan steen. Het kan zo allemaal in een route. Ook bij slecht weer zijn de paden wat modderig, maar dit mag de pret niet bederven voor mountainbikers. Zij vinden juist het onverwachte en de hobbels en kronkelige paden te gek.

https://indardennen.be/activiteiten/mountainbiken/

Gerelateerde artikelen

Wij helpen je een keurmerk aanvragen