Passion 4 Web
Image default
Aanbiedingen

Nieuwe motor gekocht? 4 Tips voor het veilig besturen van een motorfiets

Wanneer je op een motor rijdt, heb je dezelfde rechten en privileges als andere motorvoertuigen. Motorrijders hebben echter met iets andere veiligheidsproblemen te maken dan automobilisten, met name omdat zij gevoeliger zijn bij verkeersongelukken. Als je als motorrijder veilig de weg op wilt, maak dan kennis met deze 4 essentiële tips om zonder letsel en motorproblemen op jouw bestemming te arriveren. 

  1. Zorg voor een defensieve rijhouding 

Ondank je zeer snel en flexibel kunt manoeuvreren op een motor, ben je als motorrijder een van de kleinste en kwetsbaarste verkeersdeelnemers op de weg. Hierdoor bent je niet alleen moeilijker te herkennen, maar ook een stuk kwetsbaarder bij een ongeval. Daarom is het belangrijk om veilig en defensief te rijden, wat betekent dat je bijzonder alert moet zijn op onverwachte bewegingen van andere weggebruikers en dat je in staat bent om onmiddellijk te reageren. Zorg dus voor voldoende ruimte en houd je aan de maximumsnelheid.

  1. Val op 

Nee, dat betekent niet dat je de dappere held moet uithangen op de weg! Probeer in plaats daarvan altijd op te vallen en de dode hoek van andere verkeersdeelnemers te vermijden. Draag ook kleding met kleuren die gemakkelijk herkenbaar zijn. Dit zal je helpen beter te communiceren met de chauffeurs om je heen.

  1. Let op waar je kijkt

Hoofd- en oogbewegingen spelen een belangrijke rol bij het berijden van een motorfiets. De eerste keren op de motorfiets zul je dus al snel merken dat de motorfiets de richting opgaat waar jouw gezicht naartoe kijkt. Dit betekent dat je goed moet opletten op je omgeving en je hoofd draait in de goede richting. 

  1. Zorg ervoor dat je een comfortabele motorhelm draagt 

Het dragen van een goede veiligheidshelm is belangrijk bij het rijden op een motor of scooter. Een helm kan oncomfortabel zijn om te dragen en misschien geef je wel de voorkeur om jouw tweewielige motorfiets te berijden zonder hoofdbescherming. Een ongeluk zit echter in een klein hoekje, dus het is de moeite waard om jezelf zo goed mogelijk te beschermen, en dure boetes te voorkomen!

Ben je op zoek naar een kwalitatieve motorhelm, dan wil je natuurlijk een helm kopen bij HelmetCity! Als je zojuist een nieuwe motor hebt gekocht, of je bent gewoon toe aan nieuwe motoraccessoires zoals motorsloten met een ART-keurmerk, beschermhoezen en beschermende kleding, dan ben je bij HelmetCity aan het goede adres. Kortom, HelmetCity zal je helpen bij het kiezen van een comfortabele helm en toebehoren waarmee je probleemloos en met vertrouwen de weg op gaat!