Passion 4 Web
Image default
Bedrijven

Op zoek naar een lekkere eiwit shake? 3 tips

Drink jij graag een eiwit shake voor je aan je workout begint? De keuze aan shakes is bijna oneindig. Waar moet je op letten bij het uitzoeken van een proteïne-shake die past bij jouw workout? In dit artikel helpen we je op weg met drie tips, zodat jij de perfecte shake voor jou kan vinden.

 

Tip 1. Kies voor kwaliteit

Er zijn veel eiwitshakes op de markt. En het aspect waarin veel fabrikanten zich onderscheiden is marketing. De uitdaging zit er voor de fabrikant dus in om zo goedkoop mogelijk aan goed genoegen eiwitbronnen te kopen. Deze dienen vervolgens met een succesvolle marketingformule op de markt te worden gezet en voilà: de eiwit shake van dit bedrijf kan dan spontaan een winstpakker worden.

Voor jou als klant is de uitdaging echter het tegenovergesteld: hoe vind je zo kwalitatief goede materialen voor een acceptabele prijs. Je hoeft niet per se de hoofdprijs te betalen, maar de goedkoopste merken zullen in de regel de slechtste eiwitbronnen gebruiken. Kijk daarom naar een aantal merken in het middensegment en doe uitgebreid onderzoek naar de kwaliteit van hun eiwitshakes.

 

Tip 2. Kies bewust voor een type eiwit shake

Voor sommige mensen is vanwege een bepaald dieet of een bepaalde levensovertuiging duidelijk welk type eiwit shake ze willen of welke soorten ze juist willen vermijden. Ben je bijvoorbeeld veganist, dan zul je geen proteïne-shake willen waar melk of andere dierlijke eiwitbronnen voor gebruikt zijn. Gelukkig zijn er tegenwoordig goede alternatieven op basis van onder andere erwten en andere natuurlijke eiwitbronnen.

Ook kan het zijn dat je wegens allergieën voor een bepaald type proteïne-shake kiest. Ben je bijvoorbeeld allergisch voor lactose, kies dan ook voor een veganistische shake. Ben je juist allergisch voor peulvruchten of andere dierlijke bronnen van eiwit, dan kun je wellicht beter voor een shake kiezen die gemaakt is van dierlijke eiwitbronnen.

 

Tip 3. Als je alles mag eten, kies dan voor een wei eiwit-shake

Als je geen allergieën hebt en geen dieet of levensovertuiging hebt die je beperkt in wat je mag eten, kies dan voor de meest effectieve eiwit-shake. Dit is in de regel een whey- (of in het Nederlands een wei-) eiwit shake. Wei is een van vloeistoffen die ontstaan bij de productie van kaas. De vetrijke onderdelen die voor een groot deel uiteindelijk tot kaas verworden zakken langzaam naar beneden omdat ze zwaarder zijn. Wei eiwitshakes zijn erg eiwitrijk. Daarnaast bevatten ze ook een bepaald type eiwit – het wei-eiwit – dat effectiever is bij met name krachtsport dan andere type eiwitten.

https://kossonutrition.nl/product/eiwitten-maximaal-whey-protein/

Gerelateerde artikelen

Computerbril

Videoproductiebedrijf SK Productions

tekst tandarts Leidschenveen