Passion 4 Web
Image default
Bedrijven

Paardenstallen bouwen in het juiste formaat

Paardenstallen bouwen in het juiste formaat

Paardenstallen moeten breed genoeg zijn om een paard comfortabel te laten liggen. Afhankelijk van wat voor soort paart u heeft, moet een stal minimaal 1,5 meter breed en 2,4 meter groot zijn. Er is in veel gevallen een voerbak voor hooi bevestigd aan de voorkant , dus de breedte moet zeker goed worden overwogen. Gaat u paardenstallen bouwen, dan doet het u goed om advies in te winnen bij een specialist als Prubo. Ze denken graag met u mee en kunnen u goed adviseren.

De wanden worden gemaakt van stevig hout

In zowel staande als box stallen moeten de wanden gemaakt zijn van stevig hout zijn tot minimaal 1,4 meter hoog zijn, en daarboven stevig gaas of een rooster, zodat paarden elkaar op deze manier kunnen zien. Een paardenstal kopen draagt ook voor een groot deel bij aan het licht en voldoende ventilatie.

De deuren kunnen zowel zwaaien als schuiven

Gaat u een paardenstal kopen, kan kunnen de deuren zowel zwaaien als schuiven. De grendels moeten eenvoudig en snel ongedaan kunnen worden gemaakt. Veel paarden zijn immers al eens ontsnapt en hebben tijdens hun vrijheid een paar vrienden vrijgelaten. Dat leidt tot stress voor de eigenaar, maar ook veiligheids- en gezondheidsrisico voor de paarden komen in beeld.

Paardenstallen Eindhoven met de juiste vorm van elektriciteit

Bepaal ten slotte voor uw paardenstallen Eindhoven ook wat voor soort elektriciteit uw paardenstal nodig heeft. De bedrading moet worden omhuld door geschikte metalen leidingen (muizen zullen er anders op kauwen) en voldoen aan alle lokale veiligheidsnormen. Dit is vooral belangrijk in een stal, waar hooi en andere brandbare materialen gemakkelijk brand kunnen veroorzaken. Meer weten over waar een goed stal aan moet voldoen? Het team van Prubo helpt u hier graag mee verder.

https://www.prubo.nl/