Passion 4 Web
Image default
Aanbiedingen

Prei klaarmaken en invriezen voor later gebruik

In deze drukke wereld moet je slim met je tijd omgaan. Er zijn maar zoveel uren in een dag, en als je die goed gebruikt, bespaar je op de lange termijn tijd. Het bereiden en invriezen van groenten is een perfect gebruik van die vrije tijd. U kunt de voorbereidingstijd voor toekomstige maaltijden verminderen door het één keer te doen en de voorbereide groenten te bewaren voor later gebruik. Dit betekent niet alleen dat je minder tijd hoeft te besteden aan het hakken, in blokjes snijden of schillen wanneer je ze weer wilt eten, maar het vermindert ook de hoeveelheid afval en houdt je koelkast ook opgeruimd! Hier volgen enkele snelle tips over Prei bereiden om vervolgens in te vriezen.

Het kiezen van uw prei

Let bij de keuze van de prei op een stevige prei met een groene kleur. Vermijd verwelkte, slijmerige of verkleurde prei. Prei is het hele jaar door verkrijgbaar, maar in de winter is de prei waarschijnlijk minder stevig en goedkoper.

 

Prei ontdooien en koken

Prei kan rauw of geblancheerd worden ingevroren. Als je ervoor kiest ze rauw in te vriezen, zorg er dan voor dat er voldoende ruimte tussen elke prei zit, zodat ze niet samengeperst worden en later moeilijk te scheiden zijn. Als u ze liever eerst blancheert, kan prei al na een uur worden klaargemaakt en ingevroren. Het belangrijkste om te onthouden als je ze wilt ontdooien en koken, is dat ze volledig ontdooid moeten zijn. Je kunt dit op verschillende manieren doen: je kunt prei een paar uur op kamertemperatuur laten staan, je kunt hem in een kom met warm water leggen of je kunt hem in de magnetron doen. Eenmaal ontdooid kunnen preibladeren op verschillende manieren worden gebruikt: in soepen, stoofschotels, stoofpotjes, roerbakgerechten, of als bijgerecht. Prei is een geweldige groente om in de diepvries te bewaren, omdat het in een aantal verschillende gerechten kan worden verwerkt en bij bijna elke maaltijd kan worden gebruikt.

 

Hoe prei invriezen.

De beste manier om prei in te vriezen is door hem eerst te blancheren. Dat betekent dat je ze 2-3 minuten in kokend water legt en ze vervolgens in een bak ijswater dompelt om af te koelen. Zodra ze volledig afgekoeld zijn, doe je ze in ziploczakjes of luchtdichte bakjes en is kun je de prei invriezen.

 

Tips voor een geslaagde prei-invriessessie

– Zorg ervoor dat je prei schoon en helemaal droog is voordat je begint. Dit maakt het makkelijker om ze in te vriezen en vermindert de kans op bacteriegroei. – Snijd je prei van tevoren op de juiste maat. Dit maakt het makkelijker om ze in de bakjes te doen en zorgt ervoor dat ze gelijkmatig bevriezen en ontdooien. – Laat voldoende ruimte tussen de preien in je bakjes. Dit maakt het makkelijker om ze te scheiden als je ze later wilt gebruiken. – Zorg voor ongeveer een kopje prei per bakje. Dit maakt het makkelijker om ze later te ontdooien. – Zorg ervoor dat je de bakjes niet te vol doet. Als je de bakjes te vol doet, kan de prei tegen elkaar gaan drukken, waardoor je vriesbrand kunt krijgen.

 

Conclusie.

Prei is een fantastische groente om in de vriezer te bewaren. Hij kan in allerlei gerechten worden gebruikt, smaakt heerlijk, en is vaak goedkoper om bevroren te kopen. Het enige wat je moet doen is eraan denken om het te blancheren en in te vriezen voordat je het helemaal vers eet. Als u efficiënter met uw tijd wilt omgaan, probeer dan een paar van deze tips voor het invriezen van prei uit. Je zult je tijd productiever kunnen besteden, en heerlijke prei binnen handbereik hebben wanneer je die nodig hebt.