Passion 4 Web
Image default
Zakelijk

Schaarste op de markt – Bedrukte Tape

123Bedrukte Tape – Schaarste op de markt.

 

De levertijd van bedrukte tape is veel langer dan normaal, dit komt door twee factoren: een groot oplopend tekort aan grondstoffen en een explosieve stijging van de vraag naar tape.

 

De leveringsproblemen zijn vooral toegenomen bij de grondstoffen polypropyleen, polyvinylchloride, polyethyleen en propyleen oxide. Al deze problemen zijn begonnen begin 2020 wanneer er een grote brand was ontstaan in een PVC – folie fabriek. Er wordt momenteel aan gewerkt om de fabriek zo snel mogelijk weer op te bouwen zodat er weer volop gebouwd geproduceerd kan worden.

 

Door de corona crisis en de daarbij behorende lockdown was er een grotere vraag naar pakketten die via de post verzonden worden. Er kon niet gewinkeld worden dus de producten moesten toch op een andere manier bij de klanten geleverd worden. Bij een kartonnen doos hoort natuurlijk ook een (bedrukte) tape om de kartonnen doos te sluiten. Als gevolg van de combinatie verlaagd aanbod en verhoogde vraag nam de prijs van de tape ongelofelijk toe. Denk aan een prijsverhoging van 30 tot 50 procent.

 

Het team van 123Bedrukte Tape begrijpt ook dat het erg lastig en vervelend is dat de levertijden door al deze problemen zo erg zijn opgelopen. Er wordt zo hard mogelijk aan gewerkt om alles zo snel mogelijk weer normaal te krijgen. Tot die tijd wordt er aangeraden om de tape tijdig te bestellen zodat het tegen de tijd dat de tape op is weer geleverd wordt. 

 

Heeft u vragen over bovenstaand of wilt u wat meer informatie over de levertijd kunt u altijd contact opnemen met het team van 123Bedrukte Tape! Het team staat voor u klaar om alle vragen te beantwoorden en u zo goed mogelijk te adviseren met betrekking tot het leveren van de bedrukte tape.