Passion 4 Web
Image default
Woningen

Taken van een makelaar

Als jij je huis op een snelle en winstgevende manier wilt verkopen heb je tegenwoordig echt een makelaar nodig. Ook heb je hem nodig op het moment dat je een huis wilt kopen of verhuren. Tenslotte doet een makelaar ook vaak een gratis taxatie van je huis. Vaak geven ze je ook veel tips bij alle fases met betrekking tot de woning. Het is belangrijk dat je een makelaar kiest die je vertrouwt. Dit doe je door je een aantal do’s en don’ts te houden. Dit zal zorgen voor een betere en soepelere samenwerking tussen beide partijen.

 

Je huis verkopen

Een makelaar zorgt dat jij door het hele verkoopproces wordt begeleid. Hij zorgt dat er foto’s van het huis worden gemaakt en deze vervolgens op zijn website komen. Dit is de promotie van je huis. Verder ook zorgt de makelaar dat er bezichtigingen komen. Hierbij loopt de makelaar mee door het huis en zorgt hij dat de potentiële kopers van genoeg informatie worden voorzien. Daarnaast zal hij onderhandelen met de kopers om zo tot een reële prijs te komen. Wij hebben onlangs ons huis verkocht met een lokale makelaar in Beek.

 

Een huis kopen

Je gaat je eerste huis of een nieuw huis kopen. Dit is altijd ontzettend leuk om te doen, maar met een makelaar die bij je past, is dit nog veel aangenamer. Hij zal iets laten weten als er een pareltje van een huis te koop komt te staan. Heel simpel gezegd zal de makelaar zorgen dat jij je droomhuis krijgt. Daarnaast ondersteunt hij je tijdens bezichtigen en ontzorgt hij je van bijkomende punten.

 

Taxatie

Het is handig dat je bij een makelaar ook terecht kan voor het opstellen van een taxatierapport. Dit is van belang bij de verkoop van je huis, omdat je dan weet wat je woning waard is. Vervolgens kun je dan een eerlijke verkoopprijs opstellen.

 

Verhuren

Je hebt een speciale verhuurmakelaar nodig op het moment dat jij jouw woning of appartement wil gaan verhuren. Hij vindt en screent de geschikte huurder voor je, hij zorgt voor rondleidingen en ondersteunt je bij jet opstellen van een huurcontract.