Passion 4 Web
Image default
Onderwijs

Theateropleiding als voorbereiding op jouw carrière

Op zoek naar de optimale voorbereiding op jouw theater carrière? Dan is de theateropleiding echt iets voor jou! Tijdens deze opleiding leer je van ervaren professionele acteurs en regisseurs die op een vakkundige manier lesgeven. Hierdoor krijg je alle fijne kneepjes van het vak toegereikt en krijg je tools in handen om te excelleren in de theaterwereld. Acteren is namelijk niet alleen maar een intellectuele bezigheid maar er is veel praktijkervaring voor nodig. Tijdens de theateropleiding ga je zelf ervaren hoe is het om te spelen. De theaterlessen zijn kenmerkend door het hoge tempo en de intensiteit. Overleggen, veel teksten lezen en reflecteren zul je tijdens de opleiding niet veel tegen komen. Er ligt een grote focus op de uitvoerende aspecten die komen kijken bij het acteren. Daarnaast komt tekstanalyse vaak aan bod. Uitvoering staat dus centraal tijdens alle lessen!

 

Theateropleiding waar ervaring centraal staat

De visie die als een rode draad door de gehele theateropleiding loopt is dat zelf acteren en ervaring opdoen de sleutel zijn om erachter te komen wat de betekenis van ‘goed acteren’ is. Op die manier wordt er een goede basis gecreëerd waar je kennis op kunt gaan stapelen. Kennis komt later aan bod want eerst is praktijkervaring belangrijk. Intellectuele kennis is namelijk niet altijd noodzakelijk om goed een bepaalde rol te kunnen spelen. Je kunt nog zoveel boeken hebben gelezen en kennis hebben over verschillende methodes maar als je ze niet toepast, heb je er alsnog niks aan. Wanneer je de theateropleiding gaat volgen ligt er dus een grote focus op leren door ervaring.

 

Theateropleiding waar je grenzen verlegt

Deins je er niet voor terug om uit je comfortzone te stappen? Wil je jouw grenzen gaan verleggen in de theaterwereld? Dit is precies waar je mee aan de slag gaat tijdens het volgen van de theateropleiding. Inspiratie vind je immers alleen maar als je buiten je comfortzone treedt. De theateropleiding is de plek waar je jezelf echt kunt gaan ontwikkelen! Natuurlijk is dit soms eng maar de deskundige docenten van de opleiding begeleiden je hier hierbij. Het is nu eenmaal nodig om nieuwe stappen te zetten om beter te leren spelen. Dit zal je veel vrijheid opleveren waardoor je ongetwijfeld goed zult leren spelen. Er ligt dus veel uitdaging in het opzoeken van je grenzen en inzicht verkrijgen in jezelf.

 

Theateropleiding en persoonlijke kenmerken

Om de theateropleiding met succes te volbrengen is het van belang dat je een aantal persoonlijke kenmerken bezit. Zo hebben theater studenten altijd een torenhoge ambitie en willen ze graag HBO toneelschool studenten worden. Daarnaast hebben zij de drang om zichzelf continu te verbeteren en te ontwikkelen. Ook een flinke dosis doorzettingsvermogen is cruciaal want het treden buiten je comfortzone is niet altijd even gemakkelijk. Ten slotte moet je sterk in je schoenen staan want je zult jezelf vaak tegenkomen tijdens de toneellessen. Herken jij jezelf in deze eigenschappen? Dan is de theateropleiding de ultieme springplank voor jouw theater carrière.