Passion 4 Web
Image default
Gezondheid

Tips om minder aan te komen tijdens de feestdagen.

Elk jaar is het weer raak; de feestdagen komen er weer aan. Voor veel mensen een tijd van lekker en veel eten. Toch zijn er ook genoeg manieren waarbij je kunt genieten van de feestdagen, maar zonder direct een op hol geslagen weegschaal onder de voeten te zien.

In deze blog bespreken we een aantal tips die je zou kunnen toepassen.

Kies je moment

Oorspronkelijk is er eigenlijk maar één kerstdag, en dat is de eerste kerstdag. Dit is de dag die volgens bijbelse geschiedenis moet worden gevierd in verband met de geboorte van Jezus christus. tegenwoordig hebben we er een tweede kerstdag bij, maar ook kerstavond en sinterklaas vooraf. Vervolgens sluiten we het jaar af met oud en nieuwjaarsdag. Maar is het nodig om al deze momenten met veel eten te vieren? Je kunt ervoor kiezen of een gedeelte van de opties te pakken, wat betreft ongezond, maar lekker eten. Zo geniet je toch van het minder gezonde lekkers, maar beperk je het over het geheel.

Blijf in beweging

Zeker wanneer je veel hebt gegeten en jezelf vol voelt, is de verleiding groot om de periode erna lekker in de ruststand te gaan. Toch is het heel goed om wel af en toe je hartslag omhoog te werken, door voldoende beweging. Het is daarbij goed om zowel na als voor de voeding te sporten. Je lichaam zal dit waarderen. Ook voor en na de feestdagen kun je in beweging blijven, zelf zonder te sporten. Bijvoorbeeld wanneer je inkopen doet bij de kerstballen groothandel of bij de bakker.

Compenseer

wanneer je ongezond hebt gegeten, kun je ervoor kiezen om de dag daarna wat gezonder te eten. Als je bijvoorbeeld veel koolhydraten hebt gegeten, kun je dit compenseren door meer eiwitrijk voedsel. Natuurlijk is het alsnog belangrijk je totale voedingswaarden in de gaten te houden. Zeker vitaminen en mineralen mogen niet worden vergeten. In sommige gevallen heb je ook suikers nodig Dit hangt ook af van je activiteiten.