Passion 4 Web
Image default
Auto's en Motoren

Uw Fiat Ducato verkopen doet u zo!

Het is tijd voor een nieuwe bedrijfswagen. Uw Fiat Ducato heeft u de afgelopen jaren mobiel gehouden en heeft zijn werk uitstekend gedaan. U hebt uw oog laten vallen op een schitterende nieuwe bedrijfswagen, maar wat doet u verder met uw Ducato? In dit artikel geven we u een aantal tips over hoe u uw Fiat Ducato verkopen kunt.

Wanneer u een nieuwe bedrijfswagen uitzoekt is het lang niet altijd mogelijk om uw oude bedrijfswagen in te ruilen. De bedrijfswagendealer heeft wellicht geen interesse in uw oude wagen. U zult dan zelf actie moeten ondernemen om de wagen de deur uit te doen.

Fiat Ducato verkopen

U kunt ervoor kiezen om uw Fiat Ducato particulier te gaan verkopen. Dit kunt u bijvoorbeeld via internet doen. U kunt een advertentie plaatsen op een website als marktplaats, waar meer tweedehands bedrijfswagens aangeboden worden. Afhankelijk van de leeftijd en de kilometerstand van uw wagen, kunt u er bij een particuliere verkoop nog een leuk bedrag voor vragen. Een andere online verkoopmethode is uw auto aanbieden via social media zoals bijvoorbeeld Facebook of LinkedIn, waar wellicht een startende ondernemer net op zoek is naar een betaalbare bedrijfswagen om met zijn bedrijf te kunnen beginnen.

Verkopen via een occasiondealer

Een alternatief voor het zelf verkopen van uw bedrijfswagen is het aanbieden van uw bedrijfswagen aan een occasiondealer. Deze koopt de wagen van u en verkoopt deze vervolgens via zijn bedrijf aan een nieuwe eigenaar. Het nadeel van deze manier van verkopen is dat u waarschijnlijk een veel lager bedrag ontvangt voor uw wagens dan wanneer u deze zelf aan een nieuwe eigenaar verkoopt. De occasiondealer wil er zelf immers ook nog iets aan verdienen.

Verkopen aan een opkoper

Afhankelijk van de staat van uw Fiat Ducato kunt u er ook voor kiezen om de auto te verkopen aan een opkoper. Als de wagen al heel veel kilometers gelopen heeft of al serieuze mankementen vertoond, dan is het wellicht lastig om er een nieuwe eigenaar voor te vinden. Een opkoper doet u een eenmalig bod op uw Ducato en hiervoor neemt hij de wagen van u over. U ontvangt een vrijwaringsbewijs en bent van u oude Fiat af.

Verkopen aan een demontagebedrijf

In plaats van verkopen aan een opkoper kunt u er ook voor kiezen om de wagen te verkopen aan een demontagebedrijf. Dit bedrijf haalt de auto uit elkaar en verkoopt de onderdelen die nog goed zijn door aan particulieren of garagebedrijven die juist een (gebruikt) onderdeel zoeken om hun wagen rijdend te houden. Het demonteren van oude auto’s is circulair en dus goed voor het milieu. In diverse typen Fiat Ducato zitten veel onderdelen van het Franse PSA, het bedrijf achter de merken Citroën en Peugeot. Daarom kunnen veel onderdelen van een Ducato ook gebruikt worden in een Citroën Jumper en een Peugeot Boxer. U kunt er daarom voor kiezen om een demontagebedrijf dat gespecialiseerd is in deze merken eens te benaderen voor een bod op uw Ducato.