Passion 4 Web
Image default
Bedrijven

Verschil hotel & B&B

Overnachten kan altijd op een groot aantal plekken en locaties. Zo heb je onder andere een keuze tussen een hotel en een B&B. Hier zijn echter wel grote verschillen bij te vinden. Zo kun je bij een bed and breakfast bijvoorbeeld alleen genieten van een overnachting met ontbijt, terwijl een hotel ook de mogelijkheid heeft om een lunch en diner te nuttigen. Het ontbijt dat je bij een B&B krijgt, wordt altijd in een eetkamer gegeten. Je kunt dit dus niet op de kamer, wat bij een hotel wel mogelijk is. Hier dien je dus altijd rekening mee te houden als je jouw keuze gaat maken.

Voor langere of kortere tijd

Een ander groot verschil is dat een bed and breakfast altijd bij iemand thuis is. Hierdoor zijn er minder slaapplekken te vinden. Dit maakt het ook altijd persoonlijker. Bij een hotel zijn er veel verschillende kamers en kunnen er dus ook meer gasten overnachten. Daarbij kun je bij een hotel vaak voor langere tijd blijven, terwijl een B&B vaak maar voor een nacht of een weekend geboekt wordt. Ook hier kun je weer een verschil mee krijgen. Je hebt hierdoor meerdere mogelijkheden voor jouw vakantie.

Een ander soort vrijheid

Een bed and breakfast zal daarbij ook andere vrijheden met zich meebrengen dan bijvoorbeeld een hotel. Bij een hotel loop je in en uit, zonder dat je hierbij mensen lastigvalt. Je komt alleen langs de receptie en voor de rest zie je niet veel mensen. Als je bij een bed and breakfast een overnachting hebt, moet je er rekening mee houden dat hier ook gewoon mensen wonen en je dus niet zomaar alles kunt doen. Het geeft jou wel de gelegenheid om de inwoners van een bepaalde stad beter te leren kennen en gebruiken te leren.

Last minute Bed And Breakfast

Veel Nederlanders besluiten op het allerlaatste moment een zogenaamde “last minute” weekendje weg te gaan. Op Bedandbreakfastlastminute.nl brengen we inspirerende bestemmingen c.q. plaatsen onder de aandacht. Of je nu Lekker wilt uitwaaien aan de Nederlandse kust of wandelen of fietsen in de natuur, helemaal tot rust komen op één van onze mooie eilanden of cultuur snuiven tijdens een stedentrip het kan allemaal.