Passion 4 Web
Image default
Eten en drinken

Verschillende typen restaurants

Restaurants zijn er in veel verschillende soorten en maten. Denk je aan een restaurant, dan denk je in eerste instantie wellicht aan een driegangenmenu met voor- hoofd- en nagerecht, een beetje zoals je ook een betoog opbouw met inleiding, middenstuk en slot. Voor veel mensen is het toetje de apotheose, al ligt de nadruk natuurlijk op het hoofdgerecht. Vaak begin je de maaltijd met een stukje brood en wordt deze ‘melodieus’ begeleidt door een drankje. In dit artikel bespreken we alle soorten restaurants die je je maar in kunt denken. Op zoek naar een leuk Restaurant in Holten? Voor veel variatie in het aanbod ga je naar Deja Vu.

Restaurants in alle soorten en maten

Er zijn zeer veel verschillende soorten restaurants. Hier noemen we ze allemaal op:

  • Etnische keukens: gespecialiseerd in gerechten van een bepaald land of bepaalde regio (denk aan Thais of Balkan).
  • Fast food: letterlijke vertaling “Snel eten”, de dienstverlening is snel, het eten is vaak relatief vet (maar stiekem ook best lekker), Fast food is overigens niet altijd ongezond.
  • Snel casual: denk hierbij vooral aan ketens, de bediening aan tafel is vaak onvolledig, maar dat drukt de prijzen weer, vaak is de kwaliteit er prima (al kom je hier niet snel hoogstandjes tegen).
  • Bistro of brasserie: concept van Franse oorsprong, dat inhoudt dg je voor een relatief bescheiden prijs een stevige maaltijd krijgt. Bistro’s in de Verenigde Staten staan vaak beter te boek: er zijn verfijndere gerechten en minder tafels (al zijn de prijzen ook hoger). In het Engelse taalgebied is een bistro meestal “continentaal” (Europees vasteland) menu.
  • Kies je voor een buffet, dan kies je voor een vast bedrag eten. Je kies uit een reeks gerechten. Meestal wordt het eten op dienbladen gepresenteerd en warm gehouden. Je bent zelf verantwoordelijk voor het volgooien van je bordje. Een belangrijk voordeel: je kiest wat je eet, maar ook hoeveel je ervan eet. Plus de service is snel.
  • Café: een café (vooral in het buitenland) is een informele eetgelegenheid waar je vooral komt om te drinken, maar waar je ook zaken als zelf gemaakte sandwiches kunt bestellen.
  • Teppanyaki-stijl: dit is een typisch Oosterse manier van dineren. Meerdere mensen (ook meerdere groepen) zitten rond een gril, waar de chef hun eten voor hun neus bereid. De chef-kok heeft vaak training gevolgd in het entertainen van gasten met technieken.

Gevonden wat je zocht

Het aanbod eetgelegenheden is groot. Vaak kies je domweg waar je op dat moment het meeste zin in hebt (of de gelegenheid die het dichtste in de buurt zit). Kies je All You Can Eat? Dan heb je als groot voordeel dat je het beste van verschillende keukens verenigt.

Gerelateerde artikelen

Dit is nog beter dan een strandtent in Oostvoorne

Pannenkoeken eten in een kindvriendelijk restaurant met binnenspeeltuin

Zoekt u een leuk restaurant in Bergen op Zoom?