Passion 4 Web
Image default
Meubels

Vijf winterse musthaves in de woonkamer

De winter duurt niet lang meer, maar om die laatste paar weekjes kou door te komen, zijn dit vijf winterse musthaves voor een knusse woonkamer. 

Kussens en dekens

Houd jezelf lekker warm tijdens een filmavondje of een avondje spelletjes spelen op de bank met voldoende kussentjes en dekentjes. Fleece of wol zijn de ideale materialen voor een lekker warme deken. Wil je net dat beetje extra? Ga dan voor een warmtekussen of warmtedeken met een elektrisch verwarmingselement, zoals een Qnuss warmtedeken. Heerlijk om over de bank uit te spreiden.

Een lekker vloerkleed

Een lekker dik hoogpolig vloerkleed van warm materiaal zoals wol voorkomt niet alleen dat je met je blote voeten op een koude vloer hoeft te staan, maar heeft ook nog eens een isolerende werking, waardoor warmte makkelijker in de woonkamer blijft hangen. Daarnaast ziet het er ook ontzettend gezellig uit.

Dikke gordijnen

Dikke gordijnen van een stof als velours hebben net als een vloerkleed een isolerende werking. Hoewel het in de winter laat licht is en vroeg donker, is het toch slim om in de nacht de gordijnen dicht te doen. Zo kun je een hoop kou buiten houden. Mooie dikke gordijnen zien er daarnaast ook nog eens heerlijk knus uit.

Leuke lampjes

Verlicht donkere winterse dagen met gezellige lampjes. Zorg naast de grote plafondlamp voor gezellig sfeerlicht, zoals wat spots aan de muur of een grote schemerlamp in de hoek. Het grote licht kun je gebruiken wanneer je bijvoorbeeld aan het werk bent, het sfeerlicht is juist meer geschikt voor gezellige avondjes.

Kaarslicht

Het licht dat de meeste sfeer biedt is uiteindelijk nog steeds kaarslicht. Koop mooie grote en dikke kaarsen met een paar mooie kaarsenhouders en plaats ze op verschillende plekken in de woonkamer, zodat er uit verschillende hoeken kaarslicht kan komen. In combinatie met een klein sfeerlampje heb je dan een ontzettend sfeervolle woonkamer. Let op dat vuur gevaarlijk is en blijft en dat je kaarsen altijd uitblaast wanneer je de woonkamer verlaat. Kortom: met een paar simpele items zoals kaarsen, dekens en mooie gordijnen kun je die laatste paar winterse dagen van 2024 heerlijk vertoeven in jouw woonkamer.