Passion 4 Web
Image default
Bedrijven

Vloer uitkiezen, zo doe je dat!

Ga je voor mooi of ga je voor praktisch? Vaak zie je bij stelletjes, dat de ene persoon net wat meer praktisch is dan de andere. Nuchter versus blingbling. Het mooiste is natuurlijk als het samenvalt: mooi en praktisch.

Het mooie is, dat dit ook vaak kan. Soms moet je dan nog wel even doorsparen, om precies die vloer te krijgen die je wilt.

Welke soorten vloeren zijn er?

Voordat je meteen snel een winkel induikt, is het misschien handig om te bedenken wat er allemaal al op de markt is.

Zo zijn er onder andere de volgende vloeren:

  •  Vloeren van hout
  • Vloeren met een houten toplaag
  • Laminaat
  • PVC vloeren
  • Gietvloeren
  • Plavuizen
  • Laagpolige vloerbedekking
  • Hoogpolige vloerbedekking

Vloer met een uitstraling van hout

Eerlijk is eerlijk, voor een houten uitstraling moet de vloer geheel van hout zijn of de vloer moet een houten toplaag hebben. Misschien is niet iedereen het daarmee eens. Toch zie je met name als de zon schijnt al snel het verschil. Vloeren van PVC of laminaat gaan snel glimmen. Dat ziet er dan ineens een stuk minder natuurlijk uit.

Ook voel je het verschil. Ga maar eens met jouw blote voeten op de vloer lopen. Dat voelt toch echt anders. Daarentegen is hout of een houten toplaag behoorlijk prijzig, vergeleken met de andere varianten. Dat is dan weer een nadeel.

Gietvloeren

Een leuke vloer om te benoemen is de gietvloer. Die is namelijk wellicht wat minder bekend dan die andere vloeren. Mocht je over de andere vloeren toch nog vragen hebben, dan kan Google jou vast wel verder helpen.

Er zijn verschillende soorten gietvloeren. Zo heb je bijvoorbeeld gietvloeren met een betonlook, gietvloeren die geluid dempen en epoxy gietvloeren.

Epoxy gietvloeren staan bekend om hun goede chemicaliënbestendigheid en worden dus bijvoorbeeld veel in zakelijke technische ruimtes en ziekenhuizen gebruikt.

Van vloer uitkiezen naar houten wanddecoratie

Al een mooie vloer gevonden? Dan ga je naar het volgende level: wat ga je aan de muur hangen? Er zijn zoveel opties en een houten wandecoratie is daar slechts één van. Een schilderij kan natuurlijk ook nog steeds. Toch is een houten wanddecoratie geen slecht plan, het zorg namelijk voor een fijne warme sfeer…

https://wandpanelenhout.nl/wandpanelen/

Gerelateerde artikelen

Ik heb schulden wat nu?

Zonnescherm Nijmegen

Wat is Videoland?