Passion 4 Web
Image default
Bedrijven

Volg een cursus website bouwen

Wil je leren hoe jij begint met het maken van je eigen website? Waar je op moet letten tijdens het ontwerpen van je nieuwe site, waar je tegenaan kunt lopen tijdens het bouwen en waar je achteraf nog aandacht aan moet besteden? Dan ben je bij Webbouwen aan de keukentafel ana het juiste adres. Tijdens de cursus website bouwen leer je alles wat je nodig hebt.

Ontwerpen van je website

De eerste stap is het ontwerp van je website. Het is een stap die door veel ondernemers wordt overgeslagen, maar het is misschien wel de belangrijkste stap in het proces. Tijdens deze fase maak je namelijk een overzicht van alle wensen van je website en probeer je deze om te zetten in een ontwerp van je website. Vaak begin je door alle doelen van de website, informatie over de doelgroep en de functionaliteitne onder elkaar te zetten. Vervolgens ga je verder met het maken van een schets en deze werk je daarna uit met een tekenprogramma. Voordat je gaat bouwen, weet je dus al precies wat je moet gaan maken. Hierdoor weet je ook vooraf welke software en koppelingen je nodig hebt.

Bouwen van je website

Bij de bouw van je website zet je het ontwerp om in een functionele website. Doordat je vooraf precies weet waar deze aan moet voldoen kun je bij de installatie en het opzeten van de basis alles al klaar zetten. Wanneer je met WordPress werkt, kun je dus alle plugins die je wilt gaan gebruiken al installeren. Vervolgens ga je starten met het bouwen van je eigen website. Wanneer je je ontwerp hebt staan, kun je de functionele zaken helemaal inrichten. 

Onderhouden van je website

Als alles staat is het nog niet gedaan. Hoewel veel ondernemers dit wel denken, is het na de bouw van je website niet klaar. Eigenlijk begint het dan pas echt. Je kunt namelijk aan de slag met je SEO, adverteren en het verzamelen van data. Op basis van deze gegeveens ga je vervolgens weer aan de slag met optimalisatie en onderhoud van je website.

 

https://webbouwenaandekeukentafel.nl/cursus-website-bouwen/