Passion 4 Web
Image default
Bedrijven

Voordelen van ondersteuning bij productie en import uit China

Alleen al het noemen van het korte woord “China” kan bij de mensen verschillende reacties oproepen. De meeste mensen denken waarschijnlijk aan stereotypen – een overbevolkt land met grote steden, rijst, smog en Kung Fu. Anderen weten dat het de plaats van herkomst is van de meeste producten die ze dagelijks gebruiken.

Cultureel gezien is het waarschijnlijk een raadsel voor de meeste mensen. Mystiek, onbegrijpelijk en gehuld in een legende. Maar voor de mensen in de wereld van e-commerce is China ongelofelijk spannend, relevant en biedt het grenzeloze mogelijkheden om uw bedrijf te laten groeien. Maar jammer genoeg gaat dit niet altijd zo eenvoudig en transparant is als het zou moeten zijn…

 

Producten importeren vanuit China

Het maakt niet uit of u een totale beginner of gevorderde bent, als u een bestelling plaatst in China (of een ander EU-land), bent u meestal gedwongen om de kwestie van de “invoerrechten” te behandelen. Waar er bepaalde vrijstellingslimieten zijn, worden deze snel overschreden als je meer bestelt dan alleen de zogenaamde designer jeans of de stijlvolle laptoptas voor privégebruik. Vooral voor online retailers die regelmatig losse monsters bestellen is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de situatie.

Bij mij persoonlijk is het meerdere malen voorgekomen dat ik dacht online iets goedkoops aan te schaffen of iets uit te proberen waarna ik achteraf een faktuur kreeg voor de invoersbelasting die vele malen duurder was dan ik verwacht had. Dit zijn dure fouten om te leren, dus ik raad aan dat als je serieus bent over het inkopen van producten vanuit China. Dat je gebruikt maakt van een professionele service die je kan helpen met dit soort zaken. Coolen China biedt bijvoorbeeld professionele begeleiding bij het importeren van producten uit China.

Bij een ingewikkeld proces als importeren is het verstandig om extra begeleiding in te schakelen. In de meeste gevallen zal deze service zichzelf ruim terug verdienen in kosten en tijd die was kwijt geweest als je het zelf had ondernomen. Het lijk zo makkelijk, gewoon wat bestellen uit China. Maar de cultuur / taal verschillen en alle ingewikkelde regels maken het in de praktijk veel lastiger.

Zo heb ik ook via de harde weg moeten leren dat niet iedere verzenddienstverlener hun beloftes waarmaakt. In sommige gevallen als je extra betaald voor snelle levering dan krijg je juist het tegenovergestelde. Een bedrijf als Coolen China heeft hier jarenlang ervaring in en kan je gelijk goed op weg helpen. 

 

Verzending vanuit China

EMS is bijvoorbeeld een verzendservice die aanbiedt dat ze extra snel kunnen leveren voor een kleine extra bijdrage. EMS wordt vaak aangeboden en gebruikt door Chinezen. Maar de jongens van EMS werken samen met de belastingdienst en helaas maken ze hun beloftes totaal niet waar, want de afhandeling kan niet langzamer. De belastingdienst neemt de douaneafhandeling voor je over – net als de andere aanbieders van verzenddiensten zoals DHL, FedEx, enz. Maar ze rekenen je hiervoor ongeveer €35, die DHL en de consorten niet in rekening brengen. Er is geen weg omheen.

De factuur wordt per post verstuurd en je kunt alleen per bankoverschrijving betalen. Dan duurt het nog een paar dagen tot ze de ontvangst van de betaling registreren en uiteindelijk worden uw goederen ingeklaard en vrijgegeven. Hersenpijn tot de kracht van 10: Zeker, je spullen komen aan netjes aan maar waarom elke keer onnodig extra lang wachten?

Dit zijn dingen waar je op het eerste gezicht wellicht niet aan denkt. Maar waar een professioneel bedrijf die gespecialiseerd is in import en productie in China je enorm mee kan helpen. 

Gerelateerde artikelen

Sintrex de Poppe, voor betrouwbaar internationaal transport

Toekomst investering

Uw project is altijd in goede handen bij de aannemer Haarlem