Passion 4 Web
Image default
Aanbiedingen

Voorkom voedselverspilling door gebruik te maken van kleurstoffen

Hou je van lekkere dingen bakken en deze mooi versieren? Dan gebruik je waarschijnlijk allemaal verschillende kleuren fondant en versieringen. Deze producten zijn vaak beperkt houdbaar en vaak wordt dit weggegooid, omdat het niet meer nodig is. Kleurstoffen kunnen een goede oplossing bieden tegen voedselverspilling. Ben je benieuwd hoe dit werkt? Lees dan verder en kom erachter! 

 

Fondant 

Fondant is verkrijgbaar in allerlei soorten kleuren. Het nadeel is dat fondant vaak wordt verkocht in verpakkingen van 250 gram. Als je een taart wil bakken met verschillende kleuren, heb je al snel te veel fondant. Doordat fondant beperkt houdbaar is en snel uitdroogt, wordt het vaak weggegooid. Zonde dus! Om dit tegen te gaan kun je kiezen voor een pakje wit fondant met drie soorten kleurstof. Als je kleurstof koopt in de kleuren: rood, blauw en geel, kun je allerlei verschillende kleuren maken. Het voordeel is dat deze kleurstoffen lang houdbaar zijn en je deze dus vaker kunt gebruiken. Je mengt de kleurstoffen gemakkelijk door het fondant en klaar ben je!

 

Cake mix

Net zoals fondant, kun je ook cakemixen kopen in verschillende kleuren. Als je een neutrale cake mix koopt en daar kleurstoffen aan toevoegt, hoef je niet drie verschillende cakemixen te kopen. Je hoeft alleen de cake mix te mengen, zoals aangegeven staat op de verpakking. Als je dit hebt gedaan, verdeel je de mix in verschillende bakjes en voeg je de kleurstoffen toe.  

 

Kies jouw favoriete kleur!

Heb je zin om te gaan bakken en aan de slag te gaan met de kleurstoffen? Neem dan een kijkje op de website van Bouwhuis en ontdek het ruime assortiment. Je kunt een kleur kiezen, maar je kunt ook gaan voor rood, blauw en geel. Met deze kleuren kun je namelijk elke kleur maken!

https://www.bouwhuis.com/