Passion 4 Web
Image default
Woning en Tuin

Waar moet je op letten bij gevelreiniging?

Je woont in een prachtig, ouder bakstenen gebouw met zandstenen raampartijen, koperen omlijstingen en met jaren van stadsroet en vuil. Welke reinigingsmethoden zijn sterk genoeg om vuil en vlekken te verwijderen en tegelijkertijd veilig genoeg om de gevoelige details van de gevel te beschermen? Kun je overal dezelfde behandeling toepassen, of wordt baksteen anders gereinigd dan cement en andere materialen? Het is terecht dat je je zorgen maakt: Verkeerde behandelingen kunnen het gebouw beschadigen en de fijnere historische elementen blijvend beschadigen. Dit is wat je moet weten voordat je een schoonmaakbedrijf inhuurt of het gebouw zelf schoonmaakt.

Verschillende soorten metselwerk vragen om verschillende soorten toepassingen. Ook andere soorten vuil, zoals roet en rook, vereisen andere reinigingsmiddelen dan bijvoorbeeld olie- of metaalvlekken.

Als vuistregel geldt dat waar mogelijk de zachtste behandeling moet worden gebruikt, en wanneer sterkere methoden nodig zijn, moeten deze zorgvuldig worden gebruikt.

De drie belangrijkste methoden voor het reinigen van gevels zijn water, chemische en abrasieve behandelingen. Schurende behandelingen, zoals slijpen, schuren en stralen, worden niet aanbevolen, omdat ze naast vuil en verf ook oppervlaktemateriaal verwijderen. Dan blijven er water en chemische behandelingen over, die beide effectief en veilig zijn bij juist gebruik. Wil je een onafhankelijke offerte gevelreiniging? Vraag via de website van Onafhankelijke Offerte vrijblijvend offertes op van verschillende bedrijven en bepaal zelf welk bedrijf je het liefste in wil huren om de klus te laten klaren. Laat jouw gevel vandaag nog grondig reinigen en geniet van een prachtige voorgevel van jouw woning en kom elke dag stralend thuis!

https://onafhankelijkeoffertes.nl/gevelreiniging/