Passion 4 Web
Image default
Auto's en Motoren

Wanneer mag ik rijden?

Goed rijles in Haarlem kan je al starten vanaf je zestiende, je kan dus al op jonge leeftijd je rijbewijs halen in Nederland. Zoals bijna iedereen wel weet mag je pas als je achttien bent en je rijbewijs hebt alleen in de auto rijden. Dat betekent dat je wel afhankelijk bent van anderen als je eerder je rijbewijs haalt. Als je jonger bent dan achttien kan je namelijk een aantal mensen die al langere tijd hun rijbewijs hebben aanwijzen. Je mag dan alleen achter het stuur zitten als een van die personen naast je zit en met je mee kan kijken. Het heeft daarom zo zijn voordelen en nadelen.

Aan jou de keuze

Als je bij ons klaar bent voor je rijexamen dan gaan we je laatste rijles in Haarlem extra goed benutten. Jij mag deze les kiezen wat je wil doen, tenzij de instructeur het nodig vindt om iets met je te oefenen. Als wij er helemaal vertrouwen in hebben kan je er zelfs voor kiezen om door de drive van de McDonalds te gaan, dit is de droom van iedere beginnende bestuurder. Als je liever je tijd besteed aan het oefenen van dingen die je lastig vindt of die niet altijd goed gaan dan kan dat natuurlijk ook. Je kan dan nog de laatste tips krijgen.

Hoe ziet een examen eruit?

Na je rijles in Haarlem ben je dus klaar voor je rijexamen. Hierbij moet je in een half uur laten zien wat je kan. Je mag hierbij geen enkele fout maken, anders ben je gezakt en moet je je examen herkansen. Dit mag dan weer twee weken later. In die tijd kan je nog wat losse lessen kopen om nog extra te oefenen op de dingen die je hebben laten zakken. Je moet ook twee bijzondere verrichtingen doen, welke dit zijn hoor je pas tijdens je examen. Gelukkig heb je deze dingen al heel vaak gedaan tijdens je rijles in Haarlem dus dat komt helemaal goed.