Passion 4 Web
Image default
Aanbiedingen

Wat is Giardia?

Bijna 20 procent van de huisdieren in Duitsland zijn besmet met Giardia. Giardia in uw hond  is dus een veel voorkomend probleem. Maar wat is het nou eigenlijk? Door Giardia heeft je hond moeite om de parasieten uit zijn of haar dunne darm te verwijderen. De parasieten zijn eencellig en nestelen zich in de dunne darm. Giardia kan uiteindelijk zorgen voor een tekort aan voedingsstoffen en ontstekingen. Het is dus belangrijk om hier op tijd achter te komen, maar ook om hier op te letten als de hond wordt behandeld. Want er moeten consequente behandelingsmaatregelingen plaatsvinden. Giardia kan namelijk voor honden op leeftijd en puppy’s ernstige consequenties hebben. Nu weet je wat Giardia inhoudt, maar hoe herken je Giardia? Lees het in deze blog!

De symptomen 

Het is lastig om te bepalen waar je aan kunt zien dat jouw hond Giardia heeft. Daarnaast laat een hond ook niet altijd zien dat ze ergens last van hebben. Het immuunsysteem van je hond en voeding zijn hier bij een grote factor. Omdat het immuunsysteem bij oudere honden en puppy’s het kleinst is, is de kans dat je symptomen bij hun ziet het grootst. Het is belangrijk om bij het uitlaten van de hond altijd even snel een blik te geven op de ontlasting. Symptomen kunnen bijvoorbeeld bloed bij de ontlasting zijn of diarree. Daarnaast kan de hond ook een gebrek aan eetlust hebben, gewichtsverlies, koorts, maagkrampen, winderigheid en braken. De symptomen verschillen dus per hond. Maar als je het idee hebt dat jouw hond Giardia heeft, maak dan even een afspraak bij de dierenarts.

 

Wat te doen bij Giardia?

Het belangrijkste is om de voeding van uw hond te veranderen en houd het constant hygiënisch. Giardia heeft namelijk veel suiker nodig om in leven te blijven, bekijk dus even hoeveel suiker er in de voeding van je hond zit. En ga op zoek naar een voeding met minder suikers. Bekijk de website van Bellfor eens, daar vind je een pakket met spullen die geschikt zijn voor Giardia. Wilt u meer weten? Neem dan gerust contact op met de klantenservice. 

 

https://nl.bellfor.info/