Passion 4 Web
Image default
Zakelijk

Wat komt er allemaal kijken bij een goederen lift?

In veel bedrijven is een goederenlift een onmisbaar onderdeel van de logistieke keten. Een goederenlift maakt het eenvoudig om materiaal en producten van het ene niveau naar het andere verplaatsen. Bovendien hoeven je medewerkers niet meer de trap te gebruiken om spullen te verplaatsen wat tijd scheelt en bovendien ook veiliger is en beter voor hun fysieke gestel. Een toegewijde goederenlift zorgt er ook voor dat de gewone liften vrij blijven om personen te transporteren. Maar wat als je bedrijf in bestaande bouw is gevestigd waar nog geen goederenlift aanwezig is, kun je dan een goederen lift laten inbouwen?

Wat komt erbij kijken als je een goederenlift wilt laten inbouwen?

Als je bedrijf in een pand is gevestigd waar nog geen goederenlift aanwezig is, of als je nog een extra lift nodig hebt op een andere locatie, dan kun je deze alsnog laten inbouwen. Voor inbouw in een bestaand pand kan bijvoorbeeld worden gekozen voor een vrijstaande liftconstructie. Deze vrijstaande constructie kan met minimale wijzigingen aan het gebouw tussen de bestaande etages worden ingebouwd. Voor een vrijstaand systeem is er ook geen bouwkundige aanpassing nodig omdat dit liftsysteem geen machinekamer of liftput nodig heeft. Deze goederenlift heeft een hefvermogen tot 4500 kilo en kan op zijn weg omhoog maximaal zes stops maken.

De voordelen van een goederen lift

Een goederenlift is speciaal ontworpen voor het heffen van goederen, en is daardoor vaak groter en heeft meer hefvermogen dan een personenlift. Naast dat er goederenliften bestaan die alleen zijn bestemd voor goederentransport bestaan er ook goederenliften die extra gecertificeerd zijn waardoor er ook mensen ermee vervoerd kunnen worden.
Een goederenlift kan ontzettend veel tijd besparen in het productieproces. Als de lift op de juiste locatie is geïnstalleerd kunnen goederen snel van het ene niveau naar het andere worden getransporteerd waardoor je logistieke keten efficiënter werkt. En daardoor kun je uiteindelijk veel geld uitsparen, en voorkomt uitval van medewerkers door letsel die ze oplopen als ze met goederen trappen op- en af moeten tillen.

Zoek je een bedrijf wat een goederenlift op maat in bestaande bouw kan inbouwen?

Wanneer je een bedrijf zoekt dat in bestaande bouw een goederenlift kan installeren dan kun je contact opnemen met Lödige Industries. Dit bedrijf wat zijn wortels heeft in Duitsland bouwt al meer dan 70 jaar betrouwbare hefoplossingen en liften. Ze bieden verschillende lift oplossingen die ze op maat kunnen inbouwen, kijk voor meer informatie over hun hef oplossingen op hun website.