Passion 4 Web
Image default
Woning en Tuin

Welk tweepersoonsbed past bij jou?

Welk tweepersoonsbed past bij jou? Het is een logische vraag, er is werkelijk een woud aan tweepersoonsbedden te verkrijgen. Terwijl de één het waterbed een top uitvinding vindt, hebben anderen de boxspring hoog in het vandaal staan. Dan nog de vraag; welke stijlen zijn mooi in de slaapkamer? Het oog wil immers ook wat, welke ombouw moet het tweepersoonsbed hebben?

Complete sets

Populair zijn de complete sets. De verkoopcijfers liegen er niet om, veel consumenten hebben de voorkeur voor dat bed met bijpassende nachtkastjes en kledingkast. De complete slaapkamerset mag daarom niet in deze blog ontbreken. Enigszins is het begrijpelijk dat een hele slaapkamer in dezelfde stijl populair is. Het is ordelijker, en daardoor rustieker. Een slaapkamer in de praktijk is altijd net dat beetje rommeliger als in de showroom. Denk aan die stoel waar wat kleren overeen hangen die in een slaapkamer wel staat, maar in een showroom niet. Complete slaapkamersets zullen dan ook populair blijven. Wat rest is dan de vraag, in welke stijl en kleur moet de slaapkamer worden? Hoe vormt het samen met de afwerking van de muren en de vloer een mooi geheel, en als die keuze gemaakt is, in één keer die complete slaapkamer aanschaffen.

Soorten tweepersoonsbedden

Afgezien van sets zijn tweepersoonsbedden in alle stijlen en kleuren te verkrijgen. Alleen al wat er te koop is, is het te overwegen om de slaapkamer eens te restylen. Zo is het uiterst klassieke hemelbed weer terug, en heel mooi zijn de metalen exemplaren. Tegen een scherpe prijs heb je dan een unieke slaapkamer. Een andere tendens is opbergmogelijkheden in het bed. Dit idee komt uit de scheepvaart, een bed met daarin opbergruimte wordt dan ook wel een scheepskooi of kajuitbed genoemd. Nog praktischer hierin is het kofferbed. Deze heeft geen laden, maar het bed gaat als een koffer open want het matras is als een deksel. Deze opvallende tweepersoonsbedden zijn te verkrijgen bovenop het standaard assortiment.

Denk ook na over de gewenste afmeting. Veruit de populairste keuze is het 180×200 bed.

Bodem en matrassen

Een belangrijk iets is hoe je ligt. Ongeveer eenderde van ons leven brengen we in bed door, de gehele tijd moet die ondergrond steunen en vocht afvoeren, het is begrijpelijk dat het veel aandacht vraagt. Goed kunnen liggen, en daardoor goed kunnen slapen, is belangrijk om vitaal te blijven. Nu zijn hierin veel keuzes met als opvallend detail dat het merendeel goed van kwaliteit is. Uitzonderlijk moet het speciaal aandacht hebben, bijvoorbeeld twee mensen met een enorm verschil in lichaamsgewicht. Dan is het belangrijk dat het bed twee gescheiden lattenbodems heeft en twee totaal verschillende matrassen. Maar dit is een uitzonderlijke situatie. Een groter probleem is dat door de jaren de ondergrond te weinig steun geeft, soms slapen mensen op matrassen van meer dan tien jaar oud, en dat er dan lichamelijke problemen komen maar zij komen niet op het idee om de matrassen te vervangen. Let er daarom op, sommige bedden en slaapkamersets blijven zo decennia lang mooi, maar vervang bijtijds waar je op moet liggen.