Passion 4 Web
Woning en Tuin

Zelf een wespennest verwijderen?

Je zal in dit jaargetijde niet zo’n last van hebben wespen maar voor je het weet staat het voorjaar weer voor de deur. Je kunt maar beter goed voorbereid zijn! Een wespennest verwijderen is namelijk geen klusje voor iedereen en is het dan ook vaak nodig om een bedrijf in te huren die dit kan. In deze blog willen wij jou alvast voorbereiden op het nieuwe seizoen en hoe je deze mooie maar mogelijk gevaarlijke diertjes kan opmerken.

Voordat je een wespennest gaat verwijderen

Als je zelf een wespennest wilt verwijderen, is het wel zo handig om eerst het wespennest te vinden. Een wespennest kun je herkennen aan de kegelvorm en grijsachtige kleur. Aan te raden is om de plekken waar ze op en rondom het huis goed kunnen gedijen, goed in de gaten te houden. Merk je deze namelijk op in het begin van het seizoen, is de kans dat deze nog niet zo groot zijn. Een groot nest kan namelijk wel 1000 wespen bevatten! 

 

Wil je het wespennest zelf verwijderen? Onderneem dan de onderstaande stappen:

  1. Probeer goed op te letten wanneer je wespen ziet om te kijken waar ze heen vliegen. Waarschijnlijk heb je de ingang van het nest dan zo gevonden! 

  2. Als je het nest eenmaal hebt gevonden, hangt het van een aantal factoren af of het wespennest makkelijk te verwijderen is. Zie je dat hij toch wel erg groot is, of dat de locatie erg moeilijk te bereiken is, verwijder het wespennest dan niet zelf!

  3. Is dit het geval? Huur dan een extern bedrijf in die het wespennest voor u kunt verwijderen.

 

Wespennest laten verwijderen door een professional

Het zelf verwijderen van een wespennest kan lastig en toch ook wel een beetje eng zijn en mocht je dit toch willen doen, lees je dan goed in! Laat je het toch liever aan een professioneel bedrijf over om het wespennest te verwijderen? Gelukkig zijn er genoeg bedrijven die dit voor je kunnen doen die jarenlange ervaring hebben met het verwijderen van wespennesten. Ook hierbij is het wel handig om in ieder geval een aantal reviews online te lezen van mensen die jou voorgingen. Dan weet je zeker dat je de juiste in huis haalt!