Passion 4 Web
Image default
Marketing

3 linkbuilding technieken met snelle resultaten

Linkbuilding is een SEO methode met als doel het verhogen van het aantal backlinks dat je hebt. En backlinks zijn links die bezoekers van andere pagina’s naar die van jou leiden. Backlinks zijn belangrijk voor SEO, omdat de zoekmachines daaruit aflezen hoeveel autoriteit je hebt in je vakgebied. Je kunt elke backlink zien als een referentie of stem van een collega of andere professional uit je branche. Hoe meer autoriteit je hebt, hoe hoger je posities in de zoekmachine resultaten. Dat betekent dat succesvol werken aan linkbuilding meer verkeer naar je website brengt.

Verschillende linkbuilding technieken

Er zijn verschillende manieren waarop je kunt werken aan linkbuilding en het opbouwen van een hoeveelheid backlinks waarmee je de concurrentie om de beste plekken in de zoekresultaten volop aan gaat. Deze leveren niet altijd snel resultaat. Het is altijd goed om je website te vullen met link-worthy content (inhoud waarmee anderen naar jouw pagina willen linken), maar daarvan zie je het resultaat pas veel later. We hebben hier 3 technieken op een rijtje gezet waarmee je wel snel een backlink binnen haalt.

1.     Schrijf een gastenblog

Er is vast een kwalitatieve blogger actief in jouw vakgebied. Dit zijn mensen die regelmatig een artikel schrijven en die volgers hebben verzameld. Als de blogger over jouw vakgebied schrijft, dan bereikt hij of zij jouw doelgroep en voor jou dus potentiële klanten. Neem contact op met één of beter meerdere bloggers en vraag hen of je een artikel mag schrijven voor hun website. Dat is voor jou niet moeilijk, want in dat onderwerp ben jij specialist. Je zet uiteraard een link naar jouw pagina’s in je artikel. Het lastigste onderdeel van deze linkbuilding techniek is om een blogger te vinden. Neemt de blogger deze aan en wordt hij gepubliceerd, dan heb je er een backlink bij.

2.     Broken linkbuilding

Een broken link is een link die naar een pagina gaat die niet meer bestaat. Met broken linkbuilding geef je de eigenaar van de website waarop de link staat een alternatief. Broken links op websites in je vakgebied spoor je op met een goede SEO tool. Je kijkt waar deze link naartoe gaat en waar het over ging. Vervolgens schrijf je een nieuwe betere pagina op je eigen website en neem je contact op met de website eigenaar die de broken link heeft. Je vertelt hem of haar van jouw optie en vraagt om een link. Deze linkbuilding techniek speelt in op een groot gebrek en biedt direct een oplossing aan. Daarom is de kans op een backlink groot.

Ranking Masters | Het nummer 1 SEO bureau.

3.     ABC linkruil

ABC linkruil doe je met twee andere websites in je vakgebied. Website A linkt naar website B, website B linkt naar website C en website C linkt naar website A. Hiervoor moet je natuurlijk wel afspraken maken of gebruik maken van een SEO specialist met contacten. Lukt je dat, dan heb je binnen een korte tijd een backlink erbij van een relevante website. AB linkruil kan ook, maar doe je beter met mate.