Passion 4 Web
Image default
Aanbiedingen

3 tips om een RSI tijdens het gamen te voorkomen

Ben jij ook zo dol op gamen? Kun je het wel uren achter elkaar doen? En zit je soms zo in een spel dat je de tijd helemaal vergeet? Pas dan op dat je niet ongemerkt RSI klachten ontwikkelt. RSI omvat een groot scala aan lichamelijke klachten die je het liefst zoveel mogelijk voorkomt. RSI klachten ontstaan wanneer je te lang in een verkeerde houding zit. Je kunt dan onder meer last krijgen van je nek, schouders, rug en pols bijvoorbeeld. Hoe je een RSI tijdens het gamen kunt voorkomen lees je in onderstaande blog. Hierin geven wij jou drie tips. Lees snel verder!

Let op je houding

Allereerst is het belangrijk om te letten op je houding. Zorg ervoor dat de bureaustoel niet te hoog, maar ook niet te laag staat afgesteld. Je moet je beide voeten comfortabel plat voor je op de grond neer kunnen zetten. De stoel moet je rug bovendien voldoende ondersteunen. Het computerscherm staat idealiter op zo’n hoogte dat wanneer je recht voor je uitkijkt, je tegen de bovenrand van het scherm aankijkt. Zorg er daarnaast voor dat je niet te dicht op het scherm zit: ongeveer een armlengte afstand. Plaats de muis zo dat je onderarm voldoende op het bureaublad of de armleuning van je bureaustoel kan rusten. Je moet met een ontspannen houding achter de computer plaats kunnen nemen.

Zorg voor voldoende afwisseling

RSI klachten ontstaan vooral wanneer je te lang in een verkeerde houding zit. Zorg daarom voor voldoende afwisseling tussen het gamen door. Kijk regelmatig even van het scherm weg, doe wat ontspanningsoefeningen of ga een klein stukje wandelen. Door op tijd je rustmomenten te nemen en even iets anders te doen, geef je jouw lichaam de mogelijkheid om te ontspannen. Want vooral wanneer je een intens spel aan het spelen bent, span je je lichaam al snel ongemerkt aan.

Investeer in een goede bureaustoel en een ergonomische muis

Wist je dat veel klachten al voorkomen kunnen worden door een goede bureaustoel aan te schaffen die op meerdere manieren te verstellen is? Zo kun je de stoel helemaal aanpassen aan jouw lichaam waardoor je automatisch een meer ontspannen houding aanneemt. Ook is het aan te raden te investeren in een ergonomische game muis. Deze muizen liggen minder krampachtig en fijner in je hand dan ‘standaard’ muizen.

https://azerty.nl/