Passion 4 Web
Image default
Bedrijven

App om taxi te bestellen in de regio Amsterdam

Amsterdam is gezegend met prachtige parken. Op de Albert Cuypmarkt kunt je een goede basis vinden voor een picknickmand. Hema (Ferdinand Bolstraat 93) heeft alle spullen die je nodig hebt voor de perfecte picknick in Amsterdam. Denk aan picknickdekens, borden, bestek, kleurrijke servetten, lantaarns, slingers, papieren ananassen, alles met flamingo’s en drijvende hoepels.
 
Naast diverse decoratieve elementen en picknickuitrustingen vindt je hier ook een ruimte met picknickmogelijkheden (groentechips, brood, dips, kaasblokjes) en drankjes. Cafeïne is slechts één straat verwijderd van Sarphatie Park. Ga naar de Scandinavische ambassade (Sarphatipark 34) voor een echt goede koffie en zoetigheden voor je Amsterdamse picknick.
 
In het Westerpark kunt je niet alleen je picknickdeken ophangen. Barbecues zijn ook toegestaan, in tegenstelling tot in Vondel of Sarphatiepark. Geen barbecue bij de hand? Geen paniek, er is een ruimte met voor geïnstalleerde barbecues die gratis beschikbaar zijn voor hongerige bezoekers. De verbrijzeling kan echter groot zijn. Afhankelijk van waar je vandaan komt, kunt je bij de supermarkt op het Haarlemmerplein picknickvoedsel inslaan. Op de Haarlemmerstraat zijn er ook alternatieven zoals Petit Gateau, Ibericus Amsterdam en het Vlaamsch Broodhuys.
 
U kunt ook goed picknicken in het Oosterpark. De Dappermarkt is vlakbij en is geschikt voor een degelijke basisuitrusting. Als het tijdens de picknick afkoelt, bent je in goed gezelschap. Er zijn tal van bars, pubs en restaurants in de directe omgeving. Top om de gezellige picknick in Amsterdam voort te zetten met een paar drankjes en nog meer eten.

 

Gratis taxi app voor Amsterdam en Nederland

Om de mooiste plekken te bezoeken van Amsterdam kun je gebruik maken van een speciale taxi app. Met deze nieuwe en gratis taxiuapp kunt je zeer snel een taxi bestellen in Amsterdam, sneller dan elk telefoontje. De Taxi-App bepaalt je huidige locatie via GPS. U krijgt onmiddellijk feedback met het nummer van de auto, de ophaaltijd en je kunt de reis van de taxi live volgen op het display. Bestel je taxi in Amsterdam en omgeving! Kies je speciale wensen en bevestig je taxi-opdracht. Daarna kunt je de aankomst van je taxi live volgen op het display. Als je een bestemmingsadres invoert, kunt je je taxikosten laten berekenen op basis van het actuele taxitarief. U kunt ook op een ander tijdstip een taxi reserveren. De taxi-app is gratis en beschikbaar voor iPhone, iPad en Android smartphones.

 

Eten in Amsterdam

Nederlands eten is vrij eenvoudig, stevig en vaak gebakken, zoals de Frikandel (gehaktbal) of Kibbeling (gebakken visfilet, in hapklare hapjes). Bij de snackketen Febo Snackbar – Nederlandse gebakken snacks (1), precies deze snacks komen uit automaten in de muur: open, zelfs als het je niet kan schelen wat er in je maag gaat. Voor gefrituurde etenswaren kunt je in Amsterdam meestal vertrouwen op kleine “diners”. De Nederlander houdt er ook van om alles in één pot te stampen. En dan is er Nieuwe: matie met uien en augurken, verkrijgbaar op elke markt.
 

FEBO Amsterdam

De beste (ontbijt)gebakjes zijn verkrijgbaar in De Bakkerswinkel, waar je ook kunt genieten van interessante spreads als souvenir, bijvoorbeeld de zelfgemaakte citroenkwark jam. De beste hamburger is bij Burgermeester. Het ecologische idee wordt ook benadrukt in het restaurant De Kas (in het zuidoosten, van de kaart). Vers op tafel is het beste, dacht de makers en groeien de producten in hun eigen kas, die ook fungeert als een restaurant. Als je liever je eigen eten meebrengt, dan kunt je terecht op de Amsterdamse basis. Als je de was moet doen: ga naar de Wash&Coffee, waar je gratis Wifi, Fair Trade koffie, broodjes en milieuvriendelijke wasmachines kunt krijgen.
 
Voor mannen: Zin in een goede, oude, traditionele scheerbeurt met een glas whisky? De kapper kent zijn vak en weet wat mannenharten sneller doet kloppen. De Nederlanders zijn trots op hun bier. De brouwerij Brouwerik Jet IJ is gevestigd in een oude molen. Hier kunt je alle soorten zelfgebrouwen bier proberen.