Passion 4 Web
Image default
Eten en drinken

Bestel heerlijke Spaanse rode wijn bij deze experts

Spanje beschikt over ruim één miljoen hectare aan wijngaarden en is daarmee – wat aanplant betreft – het grootste wijnland in de wereld. Echter, het rijpen van druiven is in dit warme en droge land nogal een probleem. De zomers zijn lang en extreem heet, de winters zijn dan weer koud. Ook kan de Spaanse zon soms zelfs zo heet zijn dat de druiven niet eens verder kunnen rijpen. Het is daarom belangrijk dat ervoor wordt gezorgd dat de druiven in het najaar de juiste rijpheid halen, voordat het te koud wordt. Dit alles zorgt ervoor dat de opbrengst van Spaanse wijnen relatief laag is.

Waarbij drink je rode wijn?

Het is spijtig dat er weinig Spaanse wijnen worden geproduceerd, want zowel de witte als de rode wijnen uit dit prachtige land zijn júist zo enorm lekker! Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Grote Drie: cava, sherry en de Spaanse rode wijn Rioja. Je drinkt Spaanse rode wijn voornamelijk bij diverse vleesgerechten, pasta’s met tomatensaus, een kaasplankje met harde kazen of een lekker chocoladedessert.

De diverse statussen van wijn

Of het gaat om een Spaanse kwaliteitswijn is te zien aan het keurmerk Denominación de Origen (DO). Kwaliteitswijnen uit dit zuidelijke land dragen namelijk over het algemeen dit keurmerk. Spaanse wijnen, zowel rode als witte wijn, kan zelfs nog een hogere status bezitten, namelijk de Denominación de Origen Calificada (DOCa). Op dit moment bezitten enkel Rioja en Priorat deze status.

Bestel uw wijn voor het aankomende feest

Organiseer u binnenkort een feest, zoals een trouwerij of een uitgebreid verjaardagsfeest? Kies er dan voor om uw gasten overheerlijke Spaanse rode of witte wijn te serveren. Kies uit het ruime aanbod van Aarts Wijnen. Weet u niet goed welke wijn u wilt bestellen? Neem dan gerust een contact op met deze wijnexperts. Zij voorzien u graag van meer informatie en gedegen advies. Uiteraard bent u ook welkom in de winkel in Prinsenbeek, zodat u het aanbod in het echt kunt bekijken. Zo weet u dat u altijd kiest voor de juiste Spaanse rode of witte wijn.

https://www.aartswijnen.nl/