Passion 4 Web
Image default
Bedrijven

Laat bij een lekkage tijdig een dakdekker komen

Wanneer u in een huis woont met een schuin dak, dan is het belangrijk dat uw dak in orde is. Het dak is een zeer belangrijk onderdeel van uw huis. Het moet u beschermen tegen regen, sneeuw, hagel, storm en hitte. Toch komt het voor dat u een lekkage krijgt via het schuine dak. Omdat een schuin dak altijd op hoogte is, moet u niet zelf proberen om dat te repareren. Woont u in Lommel of omgeving dan is het verstandig een dakwerker Lommel te benaderen. Heeft u de dakwerker Lommel benaderd en u heeft uitgelegd wat er aan de hand is, dan zal hij snel langskomen om het dak te inspecteren.

Inspecteren van uw dak

Woont u in Mol, dan moet u natuurlijk een dakwerker Mol benaderen. Ook deze dakwerker Mol zal eerst het dak inspecteren om te kijken waar de lekkage vandaan komt. Hij heeft daarvoor de juiste stelling geplaatst om te voorkomen dat er ongelukken gebeuren. Er kunnen dakpannen gescheurd of verschoven zijn. Hij zal alles goed bekijken en met u overleggen wat er gedaan moet worden. Daarvoor zal hij voor u een offerte maken. Zodra u hem toestemming geeft om het dak in orde te maken, zal hij de nodige werkzaamheden uitvoeren.

Nooit te lang wachten bij een lekkage

Zodra u een lekkage ziet, moet u direct in actie komen. Ook bij een lekkage op een plat dak moet u niet wachten. In beide gevallen zal, als u te lang wacht, het dakbeschot kunnen worden aangetast door het lekkende water. Wanneer dat het geval is zullen de onkosten, om het dak weer in orde te maken, behoorlijk toenemen. Ook kan het zijn dat uw pannen al lang op het dak liggen. De meeste dakpannen gaan ongeveer 40 jaar mee. Daarna worden ze poreus en zullen vocht doorlaten. Wanneer alle dakpannen vernieuwd moeten worden zijn de herstellingskosten ook hoog.

Een onderhoudscontract afsluiten

Het is niet onverstandig om voor uw dak een onderhoudscontract bij een dakdekker af te sluiten. Laat daarvoor eerst enkele offertes maken. Wanneer u de offertes heeft ontvangen, dan kunt u ze onderling vergelijken. U zult zien dat er behoorlijke prijsverschillen zijn. Neem die dakdekker waarin u een goed vertrouwen hebt. Dat hoeft niet de duurste, maar ook niet de goedkoopste te zijn. Bij de jaarlijkse controle zal het dak worden geïnspecteerd, maar ook de dakgoten worden schoongemaakt. Door het abonnement heeft u geen omkijken meer naar uw dak en verdere afvoer.

https://www.lrjconstruct.be/